MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Rondje Valkenburg/Gulpen

TripsPosted by Patrick Mon, April 23, 2018 11:01
Woensdag 18 apr.
Mondraker on Patrol
Rondje Valkenburg/Gulpen,
57 km. & 1179 hoogtemeters

Het is een strakblauwe lucht met zomerse temperaturen van boven de 25 graden. Damn, de zomer is begonnen. Ik zit ook stiekem met een leuk idee in mijn hoofd. Drie dagen achtereen biken op drie totaal verschillende bikes op totaal verschillende routes. XC/Gravel/Trail.

Dag 1 van 3:
Voor de eerste dag zak ik af naar het Zuiden van het Land. Het is dan ook weer een tijdje geleden dat ik naar Valkenburg ben gereden. Op de Mondraker wil ik een leuke XC tocht doen met de combinatie van Valkenburg en Gulpen. Ik parkeer de auto bij het miljoenenlijntje en de eerste klim laat niet lang op zich wachten. De Mondraker geeft geen krimp en we schieten al snel naar boven.In de bossen is het nog redelijk benauwd maar naarmate de tocht vordert wordt het steeds warmer maar wel aangenamer en is het heerlijk fietsen. Bovenop de Cauberg sla ik linksaf richting Gulpen. De Koning van Spanje laat niet lang op zich wachten en gestaag gaan we omhoog. Maar het voordeel van omhoog is het lekker naar beneden rollen. De technische graad van deze tocht is lekker simpel maar de uitzichten en
het gebied maken veel goed. Uiteraard weet ik dat er veel meer uit te halen is maar zo nu en dan wil je gewoon lekker rollen over de paden zonder veel te hoeven nadenken.
Bij de Geul neem ik een korte pauze voor een paar reepjes en hierna komen weer een aantal korte klimmen tevoorschijn. De Gulpen route zit er alweer bijna op en ik steek weer over naar Valkenburg. Uiteraard pas ik de laatste kilometers wat aan om nog even wat extra hoogtemeters en leuke trails te krijgen. Het toefje slagroom op de taart zou je kunnen zeggen.
Na een geslaagde dag rol ik door het centrum van Valkenburg terug naar de wagen.
Dag 1 van 3 zit er op.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.