MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Trailtocht Mullerthal Vrijdag

VakantiesPosted by Patrick Sun, April 01, 2018 18:01
Vrijdag 30 mrt.
Ragley's Adventure
Trailtocht Mullerthal, Luxemburg
29 km. & 841 hoogtemeters

Vandaag is het Goede Vrijdag. En voor het bikegebeuren wel een heel goede vrijdag. We zijn namelijk in Berdorf in het Mullerthal van Luxemburg. Beter genoemd: "Klein Zwitserland." Een schitterend gebied met stenen van formaat XXL en groter.
Dit is een van de gebieden waar dus die zware banden voor gemonteerd zijn en eigenlijk de hele bike tot zijn recht komt.
Het is iets over twaalf en we hebben net ingecheckt in het hotel. Ik maak mijn bikespullen klaar en San bereidt zich voor op een lekkere wandeling met de honden.
Iets over een zet ik mijn voeten op de pedalen en ben er weg van. Vanuit Berdorf laat ik de bike afzakken in de richting Camping Marbush. Hier beginnen de singletrails en hotsend en knotsend over de stenen ontstaat er een steeds grotere grijns op ons gezicht. De bike laat zich van zijn beste kant zien en de grip op de stenen is goed. Alles boezemt vertrouwen in en ik besluit om de grenzen een beetje te verleggen. En dat voelt goed! Lekker de trappen afrollend en enkele jumps later sta ik op de grens van Duitsland en Luxemburg.

Tijd voor de eerste lange klim. De route klimt omhoog vanuit het dorpje Weilenbach naar Ferschweiler. Een stevig stukje asfalt en ik voel de zweetdruppels langzaam naar beneden lopen. Het is ook van dat weer dat je eigenlijk niet weer wat je aan moet doen. Laagje uit en laagje weer aan. Je blijft er wel mee bezig...
Vanuit de top van de bult wordt het weer leuk. Een grote singletrack slingert omlaag terug naar Weilenbach. Grote stenen, trapjes en drops. Meer van hetzelfde maar willen we iets anders eigenlijk? Een paar wandelaars blijven even staan kijken hoe de trappen afgestuiterd worden. Na een vriendelijk "Gute Freitag" rollen we weer verder.
Bij Weilenbach maak ik nog even een praatje met een Portugese toerist en het weer begint een beetje om te slaan. Het begint te waaien en te druppelen. Gelukkig heb ik nog een wind/regenjack bij en met de druppels naar beneden vallend begin ik aan de klim omhoog richting Berdorf. Een aantal honderd hoogtemeters later bestel ik bij de bar een Groot Weizenbier. Die hebben we namelijk wel verdiend.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.