MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Op pad met de Vaude Matera overschoenen

ReviewsPosted by Patrick Tue, February 27, 2018 13:44
Nu de winter zich echt van zijn guurste kant laat zien hebben we toch de stoute (over) schoenen aan gedaan. Gewapend met een paar dikke sokken gaan we de paden op met de Vaude Matera.

De Vaude Matera overschoenen zijn geschikt voor temperaturen tussen de 0 en 10 graden. Waarom gaan we dan op pad bij een temperatuur van -4? Omdat de schoenen isolerend zijn en we tevens een paar lekker warme Sealskin sokken dragen.

Het materiaal waaruit de schoen bestaat is een 100% winddicht en waterafstotend polyester membraam wat zelfs ademende eigenschappen heeft. Het is een stof met vrij weinig rek. En dat merk je ook bij het aantrekken van de schoen. Waar je met neopreen de overschoen makkelijk een paar cm langer kunt maken is dat bij deze dus niet het geval. Het is dus belangrijk om de goede maat te kiezen. En gelukkig zijn de grote maten bij Vaude ook echt groot. Ik heb gekozen voor de grootste maat (47-49) en deze laat zich zonder morren om mijn fietsschoen (maat 47) trekken.Aan de achterkant wordt de schoen bij elkaar gehouden door een brede klittenband strip waar ook een reflecterende strook op is gestikt.
De rest van de naden zijn tevens dubbel gestikt zodat water en wind buiten blijven.
Aan de onderkant van de schoen is deze afgewerkt met polyamide (Cordura) voor de stevigheid. Om de onderkant bij elkaar te houden wordt deze verbonden door middel van een klittenband strip.
Na de eerste pas-sessie heb ik de onderste klittenbanden niet meer losgehaald. Zo trek je de schoenen de eerstvolgende keer iets sneller aan en kun je het voorkantje wat beter om je schoen heen trekken zodat je geen opstaande Pipo de Clown puntjes krijgt. Het moet natuurlijk wel goed eruit zien.

Onderweg hebben we geen last van plassen water of modder, alles ligt er nog stijfbevroren bij en de enkele plassen waar we doorheen rijden maken weinig tot geen indruk op de schoenen. Maar de koude wind komt er gelukkig niet doorheen en na enkele km's rijden worden de voeten al lekker warm.
Qua regen maak ik me geen zorgen om de schoenen want als het buiten niet regent dan maken we gewoon gebruik van de douche. De kraan gaat open en met een paar minuten de volle straal water op de overschoenen blijven mijn voeten gewoon droog. Die regen komt volgende week wel weer, helaas.

De overschoenen zijn verkrijgbaar in de maten 36-39, 40-43, 44-46, 47-49
Verkrijgbaar in de kleur zwart of rood/zwart.
De adviesprijs van de overschoenen bedraagt € 42,-
Voor meer informatie klik je op:
https://www.vaude.com/nl-NL/Producten/Eco-Materialen/Milieuvriendelijk-waterafstotend/Shoecover-Matera?number=036700100360  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.