MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

De koude in met Odlo Performance Windshield

ReviewsPosted by Patrick Wed, January 03, 2018 12:10
Het is koud en guur, waait en miezert. Het lekkere winterweer laat nog even op zich wachten. Toch trokken we er op uit om het nieuwe Odlo Performance Windshield shirt eens aan de mouw te voelen.

Waar vroeger, in fietsjaren ongeveer 10 jaar geleden, het woordje zweetshirt nogal eens werd gebruikt. Is dit woord al enkele jaren taboe geworden bij fabrikanten van thermische onderkleding. Je wilt namelijk niet dat het zweet blijft hangen maar dat het door de laagjes naar buiten wordt afgevoerd.

De Odlo Performance Windshield voert het allemaal prima af. Een basislaag met lange mouwen voor koude omstandigheden.

Het shirt bestaat uit zes stukken welke naadloos in elkaar geweven zijn.
De binnenkant van het shirt heeft een zachte afwerking en dit zorgt voor een aangenaam gevoel op de huid. Aan de voorkant en op je schouders bevinden zich winddichte segmenten. Deze houden de wind buiten maar laten wel een groot gedeelte van transpiratie door. De rest van de shirt bestaat uit een stof die gewoven is in diverse maten van luchtdoorlatendheid. Het gedeelte in de rug laat de meeste transpiratie door. Mocht je nu denken dat het een open meshe structuur is dan zit je er naast. De stof is dicht gewoven en de kleine poriën laten de transpiratie door maar houden tevens je lichaam op temperatuur.
Onderweg merk je meestal weinig van dit verschijnsel maar op het moment dat je stil staat of ergens naar binnen gaat voor een kop koffie dan voel je dat je torso, armen en rug droog aanvoelen. De stof doet inderdaad goed zijn best.

Maar het is uiteraard belangrijk dat alle lagen welke je draagt zijn best doen om transpiratie af te voeren. Op het moment dat je een slecht werkend overshirt of jack aan hebt wordt de werking van het ondershirt een heel stuk minder. Bij temperaturen onder de 8 graden draag ik meestal 3 lagen welke alle drie transpiratie afvoeren en wind en koude buiten houden.

De maatvoering van het shirt is Scandinavisch. Ofwel een houthakkers maat. Ik ben 190 met een normaal postuur en heb gekozen voor maat L.
Deze valt los maar niet heel erg strak. Als ik een paar kilo lichter was zou ik zelfs eerder voor maat M gekozen hebben. De lengte van het shirt is prima. Een lange rug die lekker in je broek doorloopt. Dit is heel prettig als je een AM- short draagt in plaats van een bibshort. Ook de armlengte is prima. Ondershirts zijn eigenlijk nooit uitgerust met siliconen die het omhoog kruipen tegen gaan maar dit is ook niet nodig. Het shirt blijft tijdens het fietsen netjes op zijn plaats.

Het shirt is verkrijgbaar in de variant dames of heren, korte of lange mouwen.

De adviesprijs van het shirt bedraagt € 75,-

Voor meer informatie klik je op:
https://odlo.com/nl/en-gb/t-shirt-l-s-crew-neck-performance-windshield-c...  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.