MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

De koude in met Ekoi Alloy & Cold Extreme

ReviewsPosted by Patrick Tue, December 19, 2017 12:26
De winter staat voor de deur, de paden zijn vies en het weer kan ontzettend guur zijn. Koude vingers en tenen horen daar nu eenmaal bij, niet? Wij vinden van niet en gingen daarom op pad met de Ekoi Cold Extreme overschoenen en Alloy handschoenen.

Alloy handschoenen:
Het is guur en miezerig weer met een temperatuur net boven het vriespunt. Dit zijn de weersomstandigheden waarvoor deze handschoenen gemaakt zijn. Geschikt voor temperaturen tussen 0 graden en 8 graden. Uiteraard afhankelijk van hoe droog de lucht is. Want het kan met 10 graden, miezer en winderig een stuk kouder aanvoelen dan bij een droge 0 graden met een lekker zonnetje erop. Helaas heeft de zon zich afgelopen weinig laten zien. Een goede test voor de handschoenen in ieder geval.

De Alloy handschoenen zijn met 52 gram per stuk, in de maat XL, licht van gewicht. Het geheel ziet er netjes afgewerkt uit en voelt door de moderne materialen redelijk dun aan. De bovenkant is gemaakt van een waterafstotende stof met aan de zijkant een opgeruwd neopreen stukje wat je kunt gebruiken om je gezicht of neus aan af te vegen.
De naam van de handschoen Alloy komt ook van de stof. In de stof zit namelijk een aluminium membraam wat voor de warmte isolatie zorgt. Tijdens de tochten heb ik in ieder geval geen koude vingers gekregen en had ik geen last van zweethanden. En geen zweethanden is alleen maar goed want natte handen koelen een stuk harder af en isoleren veel minder.

Qua maatvoering draag ik de grootste maat die er is. XL, ze vallen dan ook inderdaad als XL.Groter komen ze nu eenmaal niet, dus heb je echt grote kolenschoppen dan ben je beter af bij een ander merk.

De handschoen loopt redelijk ver over je polsen door zodat je jas netjes over de handschoen valt en afparelend water niet in je handschoen loopt. Bij de polsen is dan ook niet gekozen voor een klitteband om deze aan te spannen maar gewoon een loose-fit. Dit kan bij het aantrekken van de handschoenen wel even wennen zijn maar eenmaal om je handen hoef je er ook niet meer naar om te kijken.

De onderkant van de handpalmen en vingers zijn voorzien van een siliconen print. Deze zorgt ervoor dat je meer grip krijgt op je stuur, rem- en schakelhendels.
Die is onder natte omstandigheden ook in orde. Geen rare glijbewegingen over het stuur en shifters.
Voor het comfort van je handen zorgen 6 gel inzetstukken. 3 aan de achterkant, 1 bij de duim en 2 aan de voorzijde. Dit om dode en tintelende handen te voorkomen. De gel inzetstukken zijn niet dominant aanwezig maar doen hun werk zonder dat je ze voelt.

De handschoenen zijn waterafstotend. Je ziet de waterdruppels inderdaad netjes over de handschoenen naar beneden parelen en ik sta er van te kijken dat er geen enkele druppel op de bovenkant blijft kleven. Het opgeruwde stukje aan de zijkant wordt wel vochtig maar trekt gelukkig niet door naar de binnenkant.

Voor temperaturen boven het vriespunt en miezerige weersomstandigheden doen ze goed hun best.

De handschoenen zijn verkrijgbaar in de maten S t/m XL
De adviesprijs van de handschoenen bedraagt € 49,99
Voor meer informatie klik je op:
http://www.ekoi.com/nl/winterhandschoenen/5701-winterhandschoenen-ekoi-a...


Cold Extreme overschoenen:

Net zoals de handschoen zijn de overschoenen geschikt voor temperuren tot net boven het vriespunt. Maar met een paar degelijke schoenen en sokken zijn ze ook geschikt voor lagere temperaturen. Alles komt en staat met de verschillende laagjes die je aan doet. En uiteraard spelen de weersomstandigheden en bodemgesteldheid een grote rol.

De schoen is gemaakt van 4 mm dik neopreen, heeft een versterkte neus en de naden zijn dubbel gestikt. Zo blijft het water buiten waar het hoort. Aan de achterkant zit geen rits zoals je misschien gewend bent maar een flinke klitteband strip die de schoen bij elkaar houdt. Aan de onderkant zorgt een verstevigde klitteband strip voor de pasvorm.

De maatvoering van overschoenen is in orde. Ik draag in mijn mtb schoenen maat 47 en heb XXL overschoenen gekozen. Heb je schoenmaat 45 en gebruik je platform- pedalen dan raad ik de XXL ook aan. Simpelweg omdat platformschoenen vaak iets groter zijn dan schoenen voor klikpedalen.

Tijdens het biken doen de overschoenen gewoon hun werk. Binnen een korte tijd zijn mijn voeten in ieder geval lekker warm en een paar uur later heb ik nog steeds lekker warme voeten. Maar wat wil je met 4 mm dik neopreen. Daar komt geen druppel water doorheen. In mijn schoenen draag ik uiteraard goede wintersokken. Sealskins of de Ekoi Thermolite zijn een goede wintersokken om je voeten warm te houden.

Tip:
De beste manier om klitteband overschoenen aan te doen is het volgende.
Je doet eerst de overschoen aan en trekt de klitteband strip tegen elkaar. Dan trek je de neus van de overschoen over je fietsschoen en trekt daarna de achterkant over je hiel. Als laatste trek je de onderkant bij elkaar door middel van de middel van de klitteband strip.

De overschoenen zijn verkrijgbaar in de maten M t/m XXL
De adviesprijs van de overschoenen bedraagt € 39,99
Voor meer informatie klik je op:
http://www.ekoi.com/nl/overschoenen-winter/5703-couvre-chaussures-ekoi-s...  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.