MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Je MTB stallen met Steadyrack

ReviewsPosted by Patrick Mon, October 23, 2017 17:05
Iedereen kent de situaties wel. Je hebt eigenlijk net genoeg ruimte om je bikes netjes te stallen maar kunt daarna je schuur niet meer in. Wij monteerden de Steadyrack Classic en Fender en hingen de fietsen op.

Na het ontvangen van de twee verschillende Steadyrack types aangeboden door www.racefietsparkeren.nl pakken we de dozen uit.

Na het uitpakken van de dozen onderwerpen we het ophangsysteem aan een eerste blik. Het voelt degelijk aan en ziet er goed uit. Het uitklappen verloopt redelijk soepel en er zit geen flex in de ijzeren stangen. Maar goed ook want de beugels ondersteunen een dragend gewicht van 35 kg. Dat is meer dan genoeg voor welk type mountainbike dan ook. Fietsers met een E-Bike kunnen ook gewoon gebruik maken van dit systeem.

Het monteren van de beugels stelt weinig voor. Even op de muur aftekenen waar de gaten geboord moeten worden, boren, pluggen erin en vastschroeven maar. Op de website wordt aangegeven om de dragers mini maal 35 cm van elkaar af te monteren. In verband met de brede sturen heb ik besloten om hier 45 cm van te maken zodat alles wat beter in elkaar schuift zodra je de bikes naar de zijkant klapt.

Naar de zijkant klappen? Inderdaad, de beugels hebben namelijk de mogelijkheid om te pivoteren. Dus zodra je de bikes hebt opgehangen draai je ze simpelweg naar de zijkant en bespaar je flink wat ruimte. Op het moment dat je wilt gaan fietsen draai je ze weer terug. Pakt de bike welke je wilt gebruiken uit de beugel en draait de rest weer naar de muur. Het kleine zwarte blokje wat erbij geleverd wordt zorgt ervoor dat het achterwiel op zijn plaats blijft tijden het pivoteren. Zelfs met een 2.4 achterwiel op 30 mm velgen blijft de bike netjes op zijn plaats.

De beugels zijn 63 cm hoog en uitgeklapt steken ze 56 cm uit. Groot genoeg voor een 29'er wiel. Zodra de beugels niet in gebruik zijn kun je ze inklappen. Een handige functie voor hotels en clubgebouwen maar in de meeste schuren zullen ze voornamelijk uitgeklapt blijven.

De miximale bandbreedte welke aangegeven wordt bij de Classic bedraagt 2.25 inch. Dikker gaat inderdaad ook niet passen. De 29'er Rocket Ron 2.2" past er dan ook net in.

Wil je breder dan raden wij de Fender aan. Volgens de website is de maximale bandbreedte ook 2.25" maar een dikke 29'er 2.4" Continental X-King op 30 mm brede velgen (waardoor ze nog breder uitkomen) past makkelijk in de fender versie. Sowieso is de fender versie geschikt voor een breder scale aan fietsen door de kleine verandering in de beugel.

Voor zijn bikers die nog breder willen 27,5+ of een volledige Fatbike heeft steadyrack ook een oplossing voor. Namelijk de Fat Bike versie. Deze is geschikt voor banden tot wel 5". Voor elk type bike is er wel een beugel beschikbaar.

De adviesprijs voor de steadyrack Classic bedraagt € 79,-
De adviesprijs voor de steadyrack Classic bedraagt € 85,-
De adviesprijs voor de steadyrack Fat Bike bedraagt € 89,-

Voor meer informatie klik je op:
http://racefietsparkeren.nl/  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.