MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Mont Vinaigre

VakantiesPosted by Patrick Wed, October 11, 2017 11:10
Zondag 1 okt.
Pinky on Patrol
Vakantierit Mont Vinaigre,
83 km. & 1315 hoogtemeters

Vandaag is de jaarlijkse toertocht van La Motte. En met een steeds vroegere start laat ik deze mooi links liggen. De laatste start voor de lange tour is namelijk al om half negen. Nee, vandaag ga ik naar de top van de Mont Vinaigre. Een van de hoogste bulten die er in de buurt te vinden is.

De gravelpaden van het achterland laten we al snel achter ons en westeken de D7 over en biken naar La ravage du Malpasset. Een stuwdam welke in de jaren 50 doorgebroken is met alle ellende van dien.
Het tempo zit er aardig in en na Malpasset begint de echte klim van de Vinaigre. We klimmen aardig door en de hoogtemeters tikken snel af. 600 hoogtemeters later staan we boven op de Vinaigre. Tijd voor een lekker stukje stokbrood terwijl we genieten van het, door de mist, enigszins afwezige uitzicht.
Het stokbrood achter de kiezen en het is tijd om af te dalen. We schieten het GR51 pad in wat direct achter de toren ligt. Rustig dalen en droppen over de messcherpe stenen welke je banden binnen no-time op kunnen vreten. Vandaar ook de keuze in bandenwissel een paar dagen geleden. Vanuit de GR51 rollen we langs het douaniers
huisje en rollen via de GR48 naar St. Raphael. Dit is een super lange singletrack welke lekker glooiend naar de kust afzakt. Zo nu en dan met een lekker technisch stukje ertussen waar je tanden flink op elkaar klapperen. 15 km. afdalen later bereiken we het strand van St. Raphael.

Gezien het feit dat ik stevig heb doorgereden besluit ik om nog een kleine omweg te maken naar het mooie dorpje Roquebrune. Tijd voor de tweede pauze en na een verfrissend drankje en een hapje ga ik nog voor een rondje rondom de rots. Een beetje de beentjes leegmaken. Aan de andere kant van de Rots Roquebrune liggen gigantische stenen plateaus en deze nodigen uit voor wat speel- en klooiwerk. De zelfontspanner gaat weer aan en na een drop, welke niet op de foto staat,die net op de grens van gaat wel/gaat niet lag rollen we terug naar La Bastiane.Grenzen zijn verlegd met de gravelracer. Wat deze vandaag allemaal heeft gedaan krijgt menig Nederlands mbt nog niet in een leven voor zijn kiezen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.