MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Eerste indruk: "E*Thirteen TRS+ Dropper Post"

NieuwsPosted by Patrick Thu, May 04, 2017 11:36

De wereld van de verstelbare zadelpennen staat niet stil. En sinds E*Thirteen een volledig mechanische pen heeft uitgebracht konden we niet wachten om deze in de bike te monteren.De TRS+ zadelpen is zoals gezegd volledig mechanisch. Dus geen luchtcartrigde maar een simpele staalveer welke zorgt dat de pen omhoog gaat zodra je de hendel indrukt.

De dropper welke wij monteerden heeft 150 mm drop en 2 tussenstanden, één op 110 mm en een op 80 mm. Je hebt dus geen ontelbare standen zoals met een luchtcassette maar deze twee tussenstanden zijn zo'n beetje de gulden middenweg qua gebruik.De hendel voor het gebruik is geschikt voor enkele voorbladen en laat zich als een extra shifter monteren. De hendel is gelagerd en loopt heel er soepel.
Bikers met dubbele voorbladen hoeven zich geen zorgen te maken. Vanaf juni komt er een hendel uit welke geschikt is voor het rijden met twee shifters.

Het monteren van de pen is een simpele procedure. Vooral als je de stappen volgt zoals in het filmpje op de E*Thirteen Site. Daar staat tevens een film op hoe je de pen moet demonteren voor service en onderhoud.
Houdt wel rekening met de inbouwlengte van de pen. Deze is namelijk in totaal 505 mm lang en de minimale lengte welke uit je frame steekt is 225 mm er gaat dan nog 280 mm in je frame. Maar dit is de extreme waarde van monteren. De maximale lengte die je effectief uit het frame steekt is een mooie 303 mm. Ruimte genoeg voor bikers met lange benen.

Op de paden:
We hebben nu een paar tochten met de E-Thirteen TRS+ erop zitten en de werking is goed. Het laten zakken van de post werkt op dezelfde manier als een hydraulische post. Je kunt dus gewoon blijven zitten en zodra de hendel geactiveerd wordt zakt de post soepel in. Moet de post weer omhoog dan druk je op de hendel en de post schiet omhoog. Dit dankzij de kogellagers welke de post op hun plaats houden.
Het gebruik maken van de tussenstanden kost een beetje gewenning. Maar bij de tweede tocht voelde het plaatsen van de tussenstanden al een stuk beter aan. Ik miste dan ook niet de ontelbare standen van een hydraulische pen.

Een van de grootste voordelen van de dropper is dat hij niet kan lekken en daardoor onderweg inzakt. Tevens maakt het volledig servicebare karakter een goede indruk.
Hufterproof zul je zeggen?
Waarschijnlijk wel maar daar komen we over een tijdje weer op terug.

Now it's time:"To hit the trails!"

De adviesprijs bedraagt € 299,-
De TRS+ is verkrijgbaar in de maten 31.6 of 30.9 met 125 of 150 mm drop.

Voor meer informatie klik je op:
https://bythehive.com/pages/seatpost?nopreview  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.