MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Trails rijden met de MET Roam

ReviewsPosted by Patrick Tue, April 24, 2018 12:35
All roads lead to Roam. Maar de manier waarop je daar komt is uiteraard compleet verschillend. Wij gingen via mooie trails die kant op. Uiteraard met de nieuwe MET Roam All Mountain helm.

De Roam is de opvolger van de oudere Parabellum en valt in de categorie AM/ Enduro. Verkrijgbaar met of zonder MIPS. De versie waar wij mee op pad zijn gegaan was zonder MIPS. De helm valt niet onder de lichtgewicht helmen. De keukenweegschaal blijft (bij maat S) dan ook hangen op 326 gram. Maar om eerlijk te zijn scheelt het slechts 40-50 gram met de lichtere broertjes.

Voor de bescherming van je hoofd is de helm gemaakt uit een polystyreen binnenschaal met verschillende dichtheden en een buitenschaal welke uit drie gedeeltes bestaat. Dit allemaal om de klappen te verdelen over de gehele helm tijdens een valpartij, klap door een laaghangende boomtak of overhangende rotsen waar je niet op let.
De helm loopt ook lekker ver door in je nek en loopt ook net iets verder door aan de zijkant van je gezicht. Een mooi ding want het achterste gedeelte van je hoofd kan niet genoeg beschermd worden.Om er voor te zorgen dat dit alles goed op zijn plaats wordt gehouden is de Roam verkrijgbaar in drie maten. S, M of L. Het op maat maken doe je door middel van het aandraaien van het Safe-T Orbital Fit System. Je draait simpelweg aan het wieltje en de helm past zich netjes aan. Het is ook mogelijk om het Safe-T wieltje wat hoger of lager in je nek te zetten. Dat laatste doe je alleen als je de helm de eerste keer afstelt. Een klein dingetje wat niet eens opvalt is een dun silicone stripje tegen de achterkant van het Orbital systeem. Dit geeft weer een klein beetje extra comfort.

De Roam is voor de dames (of heren) met lang haar uitgerust met een paardenstaart opening. Je lange haren voer je gewoon boven het stelwieltje door het Orbital syteem heen. De riempjes aan de zijkant stel je af door een klemmetje open te maken, het
riempje af te stellen en het klemmetje weer dicht te doen. Een eenmalig proces waar je de rest van de helmperiode vanaf blijft.

Het draagcomfort is altijd persoonsgebonden zoals met alle kleding en accessoires welke je op je lichaam draagt. Maar in onze optiek is het gewoon een ouderwetse MET pasvorm. Ofwel een lekker dragende helm welke goed op zijn plaats blijft zitten onder zware omstandigheden.
Aan de voorkant is MET bij de nieuwe Roam afgestapt van de silicone strip maar is deze vervangen voor anti-allergische padding. Deze zijn gewoon te verwijderen en met de hand te wassen.

Wherever i may Roam
Tijdens het biken met de helm onder zomerse omstandigheden zorgen 22 luchtgaten voor de koeling. Zoals met de meeste AM helmen zijn de gaten een stuk kleiner van formaat dan een XC helm. Maar toch koelt de helm verrassend goed. De luchtgaten liggen verzonken in de helm maar aan de binnenkant van de helm bevinden zich 3 luchtkanalen welke er voor zorgen dat de rijwind ook daadwerkelijk door de helm gaat in plaats van stomweg tegen je hoofd botst. Een beetje de techniek van een cowboyhoed zodat je schedel niet volledig tegen het dek aan ligt maar een luchtkamer er boven heeft. Zweet wordt netjes door de pads afgevoerd naar de zijkant van het gezicht. Voor de bikers die toch liever een silicone strip aan de voorkant willen hebben is deze los bij te bestellen. Maar de pads doen netjes hun werk en voelen ook lekker zacht aan.

Het vizier aan de voorkant is in hoogte verstelbaar en ook verwijderbaar of vervangbaar mocht deze stuk gaan door een laaghangende tak oid. Het in hoogte verstellen van het vizier kun je doen zodra je met goggles gaat rijden in plaats van een gewone fietsbril. Aan de achterkant van de helm zit geen zogenaamde goggle-klem. Deze zit namelijk in het vizier van de helm. Je rijgt de elastiek van de goggle hier simpelweg doorheen en alles blijft op zijn plaats.

Voor de veiligheid is er ook een apart achterlicht te verkrijgen voor de helm welke je vastmaakt aan het Safe-T wieltje. Zo heb je dus altijd je lampje bij als je een late tocht gaat maken.

Het lampje is uitgerust met een lichtsensor dus zodra je door een tunnel of donker gedeelte rijdt gaat deze vanzelf aan en op het moment dat je weer in het licht komt sprint hij na 15 seconden weer uit. 6 High power leds zorgen voor 25 lumen aan licht. Een ingebouwde accu zorgt voor een levensduur van 2,5 uur op de continue stand en 4 uur op de knipperstand. Opladen gebeurd door middel van een USB kabel.

De helm is verkrijgbaar in de maten S (52-56 cm) M (56-58 cm) en L (58-62 cm)
De Roam is beschikbaar in de kleuren: Wit, zwart, zwart/rood, donkerblauw,
donkeroranje, limoen, mint en groen.
De adviesprijs bedraagt € 149,99

Voor meer informatie klik je op:
https://www.met-helmets.com/products/mtb/roam

De adviesprijs voor het USB lampje bedraagt € 29,99
Voor meer informatie klik je op:
https://www.met-helmets.com/products/accessories/usb-led-light  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.