MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Toertocht Vessem

ToertochtenPosted by Patrick Mon, April 23, 2018 09:57
Zondag 8 apr.
Mondraker on Patrol
Toertocht Vessem,
53 km. & 89 hoogtemeters

Op deze zonnige zondag zakken we af richting Vessen voor hun jaarlijkse toertocht. Zo'n beetje hetzelfde gebied als waar de toertocht van de Stickerkoning vorige maand de route had. Maar dan niet met een bevroren ondergrond maar een flinke opgedroogde en stoffige bosgrond.
Met dit weer zou je uiteraard ook naar de Ardennen af kunnen zakken maar gezien de A2 dicht is laten we dat maar liggen voor over een paar weken.

Na het inschrijven wordt het dan toch echt tijd om te vertrekken. Vooral gezien we uiteraard bijna als laatste van start gaan. Kwestie van zoveel mogelijk zon profiteren in plaats van een frisse ochtendstart. We verlaten het dorpje en daarmee ook direct het asfalt. De tocht slingert en draait over leuke singletracks afgewisseld met brede zandpaden. Een mooie mix van alles wat je nodig hebt. Vanuit Het Grootmeer zakken we
af richting Knegsel en De Toterfout. Een aantal paden komt me ook bekend voor uit de tocht van een tijdje terug. Maar nu zijn ze gortdroog en gaan we er met een mooie snelheid overheen. Een tandje erbij en omhoog in richting van Oostelbeers en Middelbeers. Een korte pauzestop doen we aan de andere kant van Het Grootmeer en met nog een aantal leuke tracks te gaan rollen we terug richting Vessem waar een lekker Radlertje er wel in fietst.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post95