MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Trailtocht Mullerthal Zaterdag

VakantiesPosted by Patrick Thu, April 05, 2018 17:52
Zaterdag 31 mrt.
Ragley's Adventure
Trailtocht Mullerthal, Luxemburg
50 km. & 1145 hoogtemeters

Waar ik de vorige biketocht vertrok met korte broek en bodywarmer is het vandaag een heel ander verhaal. Bij het opendoen van de gordijnen maakt de mist buiten een koude en herfstachtige indruk.
Ik ben in ieder geval blij dat ik bij het inpakken mijn winterjas heb meegenomen. Gelukkig passen de elleboogbeschermers er makkelijk onder, want vandaag gaan we samen met de jongens een rondje door het Mullerthal biken.
De jongens staan op de camping in Consdorf dus de eerste 8 km moet ik solo doen. Ik kan er uiteraard voor kiezen om rechtstreeks over het asfalt af te dalen naar Consdorf maar er loopt ook een mooie trail door de bossen die kant op. Tevens zijn we toch nooit op de afgesproken tijd weg dus heb ik alle tijd.
Bij de camping aangekomen is iedereen bijna startklaar en na een korte demperreparatie zijn we weg. De eerste kilometer gaat over asfalt maar bij Le Moulin de Consdorf schieten we links de paden op en krijgen we de eerste trappen en dropjes voor onze wielen geschoven. Het loopt lekker en met even een paar keer de voetjes aan de grond rollen we lekker langs de gigantische stenen welke aan de zijkant staan.
Nog een kleine technische afdaling en we krijgen een enigszins saaie verbindingsroute naar het kasteeltje van Beaufort. Tijdens de klim naar Beaufort geef ik de Ragley flink de sporen en het valt me op dat dit beest nog met een flink tempo naar boven rijdt.

Bij het kasteeltje laat de bike zich weer van de beste kant zien. Ondanks dat de stenen vochtig zijn bieden de banden flink wat grip en vertrouwen.
De technische afdaling die volgt is er eentje om je vingers bij af te likken. Drops, trappen, riviertjes, stenen etc. Alles wat je kunt verzinnen zit er in. Zodra je stil staat hoef je je ook niet te vervelen. Rondom je heen kijkend is er vanalles te zien. Wauw, een steen en kijk! Daar nog een. En nog een, en, nou ja. Je begrijpt het wel.
Aan het einde van de afdaling volgt uiteraard een klim, want we moeten het plateau van Berdorf op. Eenmaal boven besluiten we dat het tijd is voor een kom koffie en op het terras van het hotel laten we ons op de picknickbanken neerploffen. Het komt mooi uit want de zon komt door en het is ineens flink warm. Ik ren naar de hotelkamer en wissel mijn winterjas invoor de bodywarmer en de herfsthandschoenen voor zomerhandschoenen.

Na de koffie rollen we richting Perekop. Een mooie afdaling door het dal naast een klein beekje. Uiteraard bezaaid met leuke trails, trapjes en dropjes. De technische register gaan weer open en met een grote smile komen we allemaal heelhuids beneden.
Na Perekop klimmen we omhoog richting Melick maar door een kapotte shifter van Tommy besluiten Walter en ik om samen met hem af te zakken naar Echternach om bij de locale LBS een nieuwe shifter te scoren. De shifter gemonteerd neem ik afscheid en bike via het asfalt omhoog naar het hotel. Een nadeel van het hotel boven op een plateau.
Maar gelukkig staat er boven al een koude Weizzen op me te wachten die er goed in gaat.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post94