MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Toertocht Toterfout Veldhoven

ToertochtenPosted by Patrick Sat, March 24, 2018 10:58
Zondag 18 feb.
A Fatbike Adventure
Toertocht Toterfout Veldhoven,
52 km. & 79 hoogtemeters

Het is weer tijd voor de jaarlijkse toertocht van de Stickerkoning rond Veldhoven. Oké, eigenlijk is het Zand-Oerle maar dat gehucht kent bijna niemand. De start is zoals ieder jaar bij De Toterfout en bij de inschrijving kom ik direct een paar bekenden tegen. Al snel volgt de vraag waar mijn dikke banden heen zijn? Deze hangen namelijk al een
hele tijd werkeloos in de garage. Die tijd komt wel weer terug. Ik heb namelijk de neiging om net zo snel van fiets te wisselen als van ketting. Ook geen straf hoor.
Na de inschrijving zijn we dan op weg. Veel laagjes aan want het heeft afgelopen nacht nog goed gevroren. De paden zijn dan ook goed wit uitgeslagen en er hangt een mooie sfeer in de bossen. Gezien het feit dat we als een van de laatste bikers vertrokken zijn is het heerlijk rustig op de paden. Niemand die in de weg rijdt en we kunnen lekker doorcrossen.

De tocht is een mooie mix van brede bospaden en snelle singletracks. Een beetje van alles wat en al snel staan we bij de bevoorrading. Een lekker kopje soep gaat er met dit weer wel in. De pauzeplaats achter ons latend rollen we verder over de paden. De grond begint al redelijk zacht te worden en de pk's moeten steeds vaker aangesproken worden.We steken de A67 voor de tweede keer over en met nog een aantal leuke trails te gaan biken we weer terug naar de Toterfout.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post88