MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Trainen met de Wahoo Tickr Fit

ReviewsPosted by Patrick Thu, March 08, 2018 15:34
Ook de wereld van de harslagmeters staat niet stil. Enkele maanden geleden presenteerde Wahoo de nieuwe Tickr Fit. Een hartslagmeter welke je niet om je borst doet maar een optische meter die je om je arm draagt.

Ik bike al jaren met een hartslagmeter met borstband en de eerste indruk die ik krijg na het uitpakken van de Tickr Fit is dat deze voor hardlopers is ontworpen. Het is ook een heel nieuw idee om van een borstband over te stappen naar een armband, de sporthorloge's buiten beschouwing gelaten.

In de doos bevinden zich de Tickr fit hartslagmeter met 2 straps (kort & lang) en de usb oplader. De Tickr is uitgerust met een oplaadbare batterij welke ongeveer 30 uur meegaat. Dit klopt ook aardig met wat we in de praktijk ondervinden.
We hangen als eerste de fit aan de oplader. Deze is uitgerust met een magneetje zodat de hartslagmeter goed gekoppeld is. Er gaat ook een groen ledje branden zodat je weet dat deze bezig is.

Na het opladen is het tijd om aan de slag te gaan. De gebruiksaanwijzing laat weten dat je eigenlijk alleen maar de aan-/uitknop hoeft in te drukken. Een blauw ledje laat weten dat het apparaat goed werkt en klaar is om ontvangen te worden door een Smarthphone of fietscomputer. De Tickr fit is uitgerust met Ant+ en Bluetooth Smart. Hij werkt dus met bijna alle mogelijke merken.

De eerste sessie met de Tickr was tijdens een indoortraining op Zwift en de Ant+ Dongle in de PC maakt direct verbinding met de hartslagmeter.
Tijdens het sporten voel je de meter in het begin wel even zitten maar het heeft een paar minuten gewenning nodig. De armband heeft genoeg grip en de meter heeft niet de neiging om naar beneden te zakken. Een goede plaats om de Tickr te dragen is net tussen de bovenkant van de onderarmspier en je elleboog. De data welke doorgegeven wordt komt overeen met die van de borstband tijdens de indoorsessie maar had je anders verwacht van een bedrijf die zich volledig richt op sport?

Na enkele indoorsessies is het tijd om de bike op te stappen. Het weer is nat en vies dus we dragen laagjes met lange mouwen. Het aantrekken van de onderste laag met lange mouwen vergt wat meer gewenning omdat deze over de Tickr heen moet. Maar eenmaal aan blijft de armband netjes op zijn plaats. Ook flink stuiteren over bevroren singletracks deert hem niet en de connectie met de fietscomputer is onderweg geen enkele keer weggevallen.

Tijdens een gesprek in de sportschool krijg ik de vraag wat ik om mijn arm draag en een paar dames maken de opmerking dat ze vaak geen borstband dragen omdat deze niet fijn zit met sommige sport beha's. Een armband zou dan een stuk comfortabeler zijn.

De adviesprijs van de Wahoo Tickr Fit bedraagt € 79,99

Voor meer informatie klik je op:
https://eu.wahoofitness.com/devices/heart-rate-monitors/tickr-fit-optical-heart-rate-monitor  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post84