MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Toertocht Mierlo

ToertochtenPosted by Patrick Mon, January 29, 2018 13:48
Zondag 28 jan.
A Fatbike Adventure
Toertocht Mierlo,
54 km. & 52 hoogtemeters

Het is ondertussen al een weekje droog dus de paden moeten er toch wel goed bij liggen. Ik zak af naar Heeze want de toertocht van Mierlo heeft dit jaar twee opstartpunten. Wat een goed idee. Dat scheelt weer een aantal km rijden en op deze manier verspreid je ook de drukte op de paden.
Na de inschrijving vertrekken ik en kom eigenlijk al direct een kennis van me tegen uit de Fatbike wereld. Een kort babbeltje later en de dikke banden rollen al ver voor me uit. Ik was weer vergeten dat sommige bikers ontzettend hard fietsen op zo'n dik apparaat.
Nu heb ik er zelf ook de snelheid goed inzitten en binnen korte tijd draaien en keren we over diverse leuke singletracks en zetten koers naar de Somerse Hei. Hier krijgen we een aantal brede paden welke tussen de heidevelden liggen. Niet spectaculair maar gewoon mooi om door heen te biken. De tocht is een mooie mix tussen singletracks en brede paden. We verlaten de Hei en rollen Mierlo binnen om een kop erwtensoep en een broodje te nemen bij de bevoorrading.
De soep en broodje achter de kiezen rollen we vanuit Mierlo naar de Strabrechtse Hei. De grond is hier iets vochtiger maar nog steeds zijn er weinig echte modderstukken. Het rolt lekker maar de benen beginnen een beetje aan te voelen als de Roosvice reclame van vroeger: "Mama mag ik pompen?" Wie kent het niet meer.
We geven niet toe aan de Roosvice en met nog maar een paar kilometer te gaan persen we alles eruit wat erin zit.

De beentjes hebben het goed gedaan vandaag en de eerste lange mtb tocht van het jaar was lekker genieten.

Met dank aan www.twcmierlo.nl voor het beschikbaar stellen van de foto's.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post80