MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Terugblik: Canyon "Roc All Mountain"

VakantiesPosted by Patrick Sun, October 15, 2017 11:23
Dinsdag 3 okt.
Canyon on Adventure
Vakantierit Canyon Roc All Mountain,
44 km. & 1330 hoogtemeters

De start van de Roc All Mountain is niet zoals je gewend bent van de Roc op de Base Nature maar start in het pittoreske dorpje Roquebrune. Op het centrale plein van het stadje wachten een kleine 300 deel nemers op het startschot. Om me heen kijkend zie je een diversiteit van deelnemers. Van dikke AM-fullys compleet met fullface helm tot snelle hardtails zonder protectie en met lycra kleding. Een groter contrast kun je bijna niet voorstellen.

Bikers die deze tocht al vaker hebben gereden weten dat je eigenlijk toch wel minimaal een dropper nodig hebt. We volgen namelijk een paar specials van de Enduro. En de nieuwe afdalingen zijn niet voor de poes.
Half 10! Het startschot is gegeven en we zijn weg. Al snel verlaten we het asfalt van Roquebrune en beginnen met een lange klim door het achterland. Een 10 kilometer lange klim. De Canyon Spectral laat zich van de goede kant zien en klimt gestaag omhoog. Maar tegen de lichte hardtails zijn we niet opgewassen en deze schieten dan ook regelmatig langs ons af.
Maar na 10 kilometer volgt de eerste special. De demper gaat in de open stand en we zijn weg. Een stijle special met grote stenen, drops en bomen. En hier overheen een flinke laag stof waardoor het lijkt alsof je over een knikkerbaan rijdt. Remmen doe je dus een eind voor een drop of sectie en daarna laat je de bike er doorheen rollen. En
dat doet de Spectral goed. Ik zit lekker in mijn zone en zie in de zijkanten diverse hardtails geparkeerd en wachtend om naar beneden te lopen. De rollen zijn omgedraaid en de All Mountain tour toont zijn ware aard.

Beneden steken we een uitgedroogde rivierbedding over en ik maak een praatje met een andere rijder welke samen met mij in de afdaling dook. Cultuur en taalbarrières worden snel verbroken onder een flinke stoot adrenaline en met een grote grijns biken we verder. We gaan weer klimmen, op naar de zijflanken van de Valdingarde.

Hier wacht ons de tweede special. Een splinternieuwe afdaling. Vers gemaakt door de organisatie en gemaakt met een bosmaaier en frees. Heel mooi aangelegd met diverse switchbacks en mooie drops. De grond biedt redelijk wat grip omdat deze pas ontgonnen is en wij een van de eerste lichtingen zijn die er overheen rijden. Het pad moet dus nog flink ingereden worden.
Onder aan de afdaling wacht ons de bevoorrading. Tijd voor een hapje en een drankje.
Weer gaan we klimmen, maar nu naar het hoogste punt van de tocht. De top van de Col de Valdingarde. Een van de meest schitterende trails die er te vinden is. Super technisch met alles erop en eraan. Dit jaar een stuk gladder dan vorig jaar maar waar ik vorig jaar een stukje heb gelopen laat de Spectral zich overal doorheen sturen. Bike en bestuurder zitten vandaag super in hun vel en alles klopt. Een paar keer met de
wieltjes los van de grond en daarna vol in de remmen om goed uit te komen voor de volgende sectie. Wauw! Wat een kick, de adrenaline giert door je aders en je hartslag blijft hoog. Wie zegt dat afdalen geen werken is!

We laten de Valdingarde achter ons en zakken langzaam af naar Roquebrune. Er wachten ons nog een paar specials en een aantal schitterende paden. De specials verlopen goed en de bike slurpt alle drops met gemak op. Na een geweldige dag rollen we over de finish lijn in Roquebrune waar een lekker biertje op ons staat te wachten.

Het is moeilijk om je enthousiasme op papier te zetten maar ik kan de Roc All Mountain aan iedereen aanraden die van technische trails houdt. Vooral als je wilt fietsen zonder modder en onder een warme Zuid Franse zon.
Volgend jaar weer? Reken maar!

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post59