MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Col du Valdingarde

VakantiesPosted by Patrick Thu, October 12, 2017 15:26
Dinsdag 3 okt.
Canyon on Adventure
Vakantierit Col du Valdingarde,
42 km. & 885 hoogtemeters

De "jongens" en dame zijn afgelopen weekend gearriveerd en deze keer hoef ik niet alleen op pad. Samen met Rogier, Nathalie, Jeroen en Roel stappen we op de fietsen voor een verkenrondje van de marathon welke vrijdag plaats vind. Niet dat we allemaal de marathon gaat rijden maar je moet toch een soort van doel hebben zo nu en dan.
We biken achterdoor naar het centrum van Roquebrune en gaan via het kapelletje omhoog richting het oude klooster. Een lekkere klim en Roel en Jeroen gaan er gelijk vandoor. Vandaag bike ik niet op de gravelracer maar op de Canyon Spectral. Dus klimmen gaat een heel stuk langzamer en zwaarder. Aan smoesje in ieder geval geen
gebrek.
Maar boven bij het klooster worden de rollen omgedraaid. Ik schiet de singletrack in en het zwevend tapijt onder mij doet de rest. Wat een verschil ineens als je drie tochten op een rigid bike hebt gehad. De drops gaan heerlijk en een paar keer komen beide wielen los van de grond. Jep, klimmen is zwaarder maar dalen des te leuker.

We volgen de marathon verder en krijgen een komen en gaan van lange klimmen en leuke singletracks. De ene klim nog steiler dan de andere. Na de langste klim staan we bovenop de Col du Valdingarde. We nemen een hapje en een drankje en dalen via de snelste weg af naar Roquebrune. We praten nog even na op het terras van de camping.
Of we er klaar voor zijn? "O ja! Laat de Roc maar komen!"

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post58