MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

George du Blavet

VakantiesPosted by Patrick Wed, October 11, 2017 11:06
Zaterdag 30 sept.
Pinky on Patrol
Vakantierit George du Blavet,
29 km. & 562 hoogtemeters

Eigenlijk zou ik vandaag niet gaan bike maar gezien de zon eerder weg was dan verwacht laten we het strand voor wat het is. Gezien we nu redelijk op tijd op de camping zijn besluit ik om de benen wat los te rijden en vertrek in de richting van de George du Blavet. Een mooie kloof om doorheen te wandelen en langs af te biken.
De route gaat als eerste in de richting van La Bouverie waar ik uiteraard verkeerd rijdt en midden in het centrum sta. Terugkeren is geen optie want daar ben ik te koppig voor. Maar gezien vlak na het dorpje een heel hoge solitaire bult ligt besluit ik om deze eens op te biken. Je hebt daar namelijk een schitterend uitzicht over het gebied.

De Tourmalet (zo heet deze puist) achter me latend rij ik via een lange asfaltklim naar de ingang van de Blavet. Hier bike ik over wat brede gravelwegen verder omhoog tot ik opeens aan de ingang sta van een heel technische afdaling. Gaan we linksom en rijden we kilometers om of kiezen we voor techniek? Gezien we op deze afdaling ook op onze AM-fully's een stukje lopen kies ik voor het technische werk! Lekker over de stenen knotsen zonder dropper er voor in de beugels. De technische kaders worden flink open getrokken en met een paar stukjes lopen kom ik heelhuids beneden. Dit was ruig, met het vertrouwen in de bike zit het wel goed.
We laten de technische paden voor wat ze zijn en rijden volle sjars terug naar de camping. Het korte rondje is namelijk een beetje uitgelopen

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post56