MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Pierre du Coucou

VakantiesPosted by Patrick Wed, October 11, 2017 11:04
Vrijdag 29 sept.
Pinky on Patrol

Vakantierit Pierre du Coucou,
39 km. & 650 hoogtemeters

De eerste dag van de vakantie in Puget sur Argens nabij Frejus.
Volgende week begint de Roc d'Azur waar we ook enkele tochten van meepikken maar voor de eerste tocht staat het vaste rondje Bagnols en Foret op de planning.

Voor vertrek heb ik de 50 mm. Schwalbe Hurricane banden vervangen door een Specialized Purgatory 2.3 en Rocket Ron 2.2. Overkill voor een gravelracer zou je zeggen? Nee hoor, want de stenen hier zijn een paar maatjes groter dan we in Nederland gewend bent. En ik wil de bike ook uitlaten op de technische trails hier in de buurt. Dan is het extra comfort en grip wel lekker.
We laten camping La Bastiane achter ons en rijden door het achter land naar La Luitenante. De bike voelt hier goed aan en na een korte tijd staat de eerste echte klim voor ons. De Col de Pierre du Coucou. Terug naar het kleinste blad en omhoog. 18 minuten later is het boven tijd om een paar leuke foto's te maken en af te dalen richting de kleine waterval bij Bagnols. Een leuk wandelpaadje waar je lekker afkoelt onder het bladerdak. Het stroompje staat zo goed als droog en de waterval is maar een klein waterstraaltje. Maar het is altijd leuk om even te bekijken voordat we aan de koffie gaan.Na de koffie laten we Bagnols en Foret achter ons en klimmen omhoog naar Le Cannet. Ik besluit om via de D7 naar La Luitenante te rijden en even lekker uit te waaien over het asfalt. Maar een paar km. voor de afslag sla ik een leuke singletrack in en blijf deze volgen. De bike doet het prima op de tracks en met wat leuk stuurwerk kom ik weer uit op de brede gravelpaden van het achterland. Met nog een paar km te gaan stuur ik de bike terug naar La Bastiane waar de KronenBourgjes al koud in de koelkast liggen.
De beste hersteldrank die er is

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post55