MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Maiden Voyage Gravelracer

TripsPosted by Patrick Thu, September 21, 2017 16:42
Donderdag 21 sept.
Pinky on Patrol
Graveltocht Cranendonck,
87 km. & 131 hoogtemeters

Nadat de derde testrun van gister succesvol is verlopen gaan we vandaag echt op pad. Een rondje gravelracen rondom Cranendonck en nog verder.
Het is bijna officieel herfst maar het belooft stralend weer te worden. Dus gewapend met arm-, beenstukken en een bodywarmer klim ik in het zadel.
Na enkele honderden meters wordt het asfalt al verlaten en bike ik over een breed zandpad richting de Geuzendijk. De grond op de zandpaden is zo nu en dan nog redelijk zacht en de rolweerstand liegt er niet om. Naast de Geuzendijk loopt een lekker lange singletrack en dat is een mooi stukje om direct te wennen aan het stuurgedrag van de nieuwe bike. Valt niet tegen en zonder kleerscheuren steek ik de weg over richting Heugten in Maarheeze.De bike rolt soepel over de paden en de kilometers zoeven voorbij. Even een korte stop om het zadel een stukje verder naar voren te schuiven en binnen no time stuiter ik over de singletracks rondom het Beuven tussen Someren en Heeze. Singletracks met boomwortels zijn niet geweldig op dit ding want de voorkant klappert goed. En dan heb ik slechts 2,6 bar in de banden zitten. Een beetje de gulden middenweg tussen comfort en snelheid.We laten Heeze al achter ons en biken door de Leenderheide. De heide staat nog net een klein beetje in bloei en met een blauwe lucht is het schitterend rijden over de gladde zandpaden. Maar het wordt toch echt tijd voor koffie en kijk, daar komt de Hut van Mie Pils al in zicht.
Na een lekkere kop Cappuccino en stuk appeltaart draaien de benen alweer zijn rondjes en tikken de resterende kilometers gestaag weg. Een mooi ding want de benen zijn goed leeg na zo'n rondje gravelracen. Morgen weer?

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post52