MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Trails rijden met de Bontrager Drop Line

ReviewsPosted by Patrick Thu, September 07, 2017 12:16
Als een van de laatste grote jongens in het veld kwam Bontrager een korte tijd geleden uit met de nieuwe Drop Line zadelpen. Eentje die we waarschijnlijk een stuk vaker tegen gaan komen op de fietsen van Trek.

In de doos vinden we de Drop Line dropper samen met een lange binnen- en buitenkabel en een remote voor een 1 x 11/12 drivetrain. Maar de bikers welke met 2 ringen aan de voorkant rijden hoeven zich geen zorgen te maken. Hier is ook een remote voor beschikbaar.

Het monteren van de Drop Line is snel gebeurd. Zodra de kabel door het frame is getrokken hoef je deze alleen maar vast te klikken aan de dropper, de remote vast te schroeven en de binnenkabel hieraan bevestigen. Wil je de pen na montage uit het frame halen is dit nog sneller. Je klikt simpel de binnenkabel los en je bent al klaar.

De Drop Line werkt door middel van een luchtcartridge en de drop wordt bepaald door de totale lengte van de pen. Wij reden rond met de 150 mm drop versie. Deze heeft een totale lengte van 445 mm. Ideaal voor bikers met lange benen maar niet voor kleine bikers op kleine frames. De kans bestaat dan dat door de inbouwdiepte deze niet het frame past. Maar gelukkig zijn er nog twee andere maten. 125 mm drop met een lengte van 395 mm en de 100 mm drop van 350 mm.
De verstel mogelijkheden van de Drop Line zijn zoals je gewend bent van een luchtcartridge oneindig.

De werking van de dropper is goed maar bij de eerste tochten was een licht schoerend geluid te horen tijdens het laten zakken van de dropper. Een paar druppeltjes silicone olie deden wonderen voor het geluid. De opgaande beweging gaat niet heel snel maar eerder gecontroleerd. Niet zoals de pogo stick die ineens omhoog springt zoals je bij andere droppers wel eens tegenkomt.
Eenmaal in de laagste stand blijft de pen zitten waar hij zit. Je kunt de bike ook aan het zadel optillen zonder dat je de dropper uitrekt. Nu ben ik sowieso geen fan van het optillen van je bike aan het zadel maar soms ontkom je er niet aan of doe je het per ongeluk.

Na een flink aantal tochten werkt de dropper nog prima en heeft dankzij de ingebouwde groeven maar een kleine mm speling naar links en rechts. Niets spectaculairs eigenlijk. Wel is de dropper gevoelig voor modder en zal na modderige tochten zo nu en dan eens goed schoongemaakt moeten worden aan de binnenkant. Maar het demonteren van de dropper is dmv. 3 inbussleutels zo gebeurd.
Iets wat de levensduur en werking van droppers ten goede komt is misschien niet de mooiste oplossing maar als je een oud stuk binnenband neemt welke je om de buis trekt houdt je het vuil in ieder geval buiten.

De dropper en remote hebben na een flink aantal tochten een heel soepele werking en vertonen nog geen enkele spoor van slijtage.

De adviesprijs bedraagt € 299,-
De Drop Line is verkrijgbaar in drie lengtes (31.6)
350 mm met 100 mm drop
395 mm met 125 mm drop
445 mm met 150 mm drop

Voor meer informatie klik je op
https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/fietsuitrusting/fietsonderdelen/zadelpennen/bontrager-drop-line-dropper-zadelpen/p/13873/  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post46