MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

SrSuntour komt met 29'er 170 mm Durolux uit

NieuwsPosted by Patrick Mon, August 28, 2017 09:23
Voor wie veel veerweg wil en met een 29'er rijdt komt Suntour uit met een 170 mm versie welke op Eurobike getoond zal worden. Het merk ontpopt zich de laatste jaren steeds meer van een larve in een mooie vlinder met al de nieuwe vorken welke ze uitbrengen.Enduro, Downhill & Freeride, dat is de doelgroep waar de Durolux zich op richt.
De vork zelf draait al enkele jaren mee maar Suntour gaat mee in de trend waar grote wielen zich in extremere vormen van mountainbiken vermengen.
36 mm dikke vorkbenen en een 15 mm steekas vallen als eerste op. Maar volgens Suntour zit er genoeg vlees aan de onderkant van de vork om de steekas op te boren naar 20 mm. Klaar voor de toekomst van 29'er wielen in de Enduro-wereld.

De 29'er zal uitgebracht worden met een R2C2 demper welke je de low- en highspeed rebound laat verstellen en tevens de low- en high-speed compressie. Ook wordt de vork uitgerust met Suntours PCS, ofwel Piston Compensator System, een met een staalveer uitgeruste zwevende zuiger welke cavitatie van de olie tegen gaat.

Qua gewicht zal Suntour nooit boven aan komen te staan maar de betrouwbaarheid van de vorken is groot, stelt het onderhoud aan de vork weinig voor en is dit allemaal goed zelf te doen.

Over opspattende modder en stenen is ook nagedacht. De vork is namelijk voorbereid op het rijden met spatborden. De klik je simpelweg vast en eenmaal op zijn plaats zul je ze niet meer loshalen tot de eerste onderhoudsbeurt. Want de kleine spatbordjes misstaan helemaal niet.

De verwachte prijs is momenteel gesteld op $ 800,-
Maar gezien de vorken van Suntour ook wel eens de:"Poor man's Pike" worden
genoemd zal de prijs in €'s ergens rond de € 650,- uit komen.  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post45