MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Born To Ride met Ekoi

ReviewsPosted by Patrick Mon, July 24, 2017 12:22

Steppenwolf maakte er ooit een liedje van, Born to be Wild. Oké dit is dan niet helemaal hetzelfde maar de ondertoon wel. Een ode aan het Rock and Roll gevoel van de fietswereld. En het beklimmen van de Col de Rousset was een mooie test voor dit tenue.

De broek:
Het bibshort bestaat uit 10 segmenten inclusief het bovenstuk. Maar wat opvalt is de stof waar deze uit bestaat. Elk segment is namelijk gemaakt uit een soort lamellenstof. Kleine streepjes stof die door middel van een tussen stukje aan elkaar gekoppeld zijn. Dit zorgt er voor dat de broek zich netjes om je benen plooit.
De maat van de broek welke ik draag is 2XL. En met mijn 191 cm past de broek prima. De pijpjes zijn niet te kort en de lengte van de bretels is lang genoeg zodat ze niet gaan trekken. De bretels zijn gemaakt uit een meshe stof en zijn 6 cm breed voor een prettig gevoel rond de schouders.

De zeem bestaat uit één grote pad welke gesplitst is bij het zitgedeelte. De pad is gemaakt uit verschillende dichtheden met gel inzetstukken welke trillingen tegengaan en de druk over het zitgedeelte verdeelt. Lange tijden in het zadel zijn daardoor ook geen probleem. En tijdens het beklimmen van de Col de Rousset in het Franse plaatsje Die heb ik ook geen enkel moment last van dode punten gehad. En je zit toch 20 km in het zadel met continue 5 - 8 % stijgingspercentage.
Tijdens hete dagen koelt de broek ook goed. De lamellenstof zorgt ervoor dat de benen een beetje kunnen "ademen". En de geperforeerde zeem voert de transpiratie van je zitgedeelte af.

Om de broek op zijn plaats te houden bevindt zich aan de onderkant een brede silicone strip wat omhoog kruipen van de pijpjes tegen gaat. Qua uitstraling komt de Rock & Roll tekst mooi terug in de broek en op de silicone strips.

Het shirt:
Het Born to Ride shirt is de blikvanger van het tenue. Een stoere uitstraling welke in sublimatie gedrukt is zodat het vele jaren en wasbeurten mee gaat. De stof van het shirt bestaat uit twee materialen. De zogenaamde Full Moon voor de schouders en armpjes en ademende vezels voor je torso en rug. De Full Moon is een open geweven meshe structuur wat de wind buiten houdt en transpiratie afvoert. De ademende vezels zijn iets dichter geweven maar bevat nog steeds een kleine meshe structuur. Dit zorgt ervoor dat het shirt zelfs onder de hete zomerzon blijft ademen. Maar tegelijkertijd ook de wind probeert buiten te houden zodra de zon weg is. En daar is Ekoi goed in geslaagd. De torso blijft mooi droog en boven op de berg waar de wind enigszins fris waait blijf je nog goed op temperatuur.
Belangrijk is ook wel om te zorgen voor een goed ondershirt. Want het ene is gekoppeld aan het andere.
Aan de voorkant van het shirt zit zoals verwacht een doorlopende rits zodat je het lekker open kunt gooien tijdens flinke klimmen.
In het shirt draag ik net als de broek de maat XXL en deze zit voor mijn maatvoering prima. De mouwtjes zijn niet te kort en de rug is lang genoeg. Maar ik ben niet uitgerust met een lange torso dus als je de kleding ergens kunt passen is dat uiteraard altijd aangeraden.

Om de zaak op zijn plaats te houden zitten er aan de uiteinde van de armen en onderkant van het shirt dezelfde 5 cm brede silicone strips als aan de onderzijde van de broek.
Verder is het shirt uitgerust met 3 zakken op de rug. Genoeg voor je eten maar ik had toch graag nog een extra afsluitbaar zakje gezien voor je huis sleutels of gsm in op te bergen.

De uitstraling het Born to Ride Tenue is geslaagd en de technische werking van de diverse stoffen zorgen voor een goede samenwerking. En omdat alles in sublimatie gedrukt is zal het heel wat wasbeurten mee gaan.

De broek is verkrijgbaar in de maten XS t/m XXL
Het shirt is verkrijgbaar in de maten S t/m XXXL
De adviesprijs van de set bedraagt € 199,98

Voor meer informatie klik je op:
http://www.ekoi.fr/nl/pack-tenue-ete-homme/6324-pack-ekoi-born-to-ride.html  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post42