MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Alternatief rondje Meerssen

TripsPosted by Patrick Mon, May 01, 2017 22:02
Dinsdag 4 apr.
Genius on Adventure
Alternatief Rondje Meerssen,
50 km. & 1000 hoogtemeters

Samen met Paul de Hollander vertrekken we vanuit de buitenwijken van Meerssen voor een alternatieve variant van de vaste route. We starten de tocht met een paar tracks rondom Bunde en via Kasen steken we de A2 over. We hebben nu al een paar flinke klimmetjes achter de rug en het beloofd een flinke tocht te worden. Maar de zon schijnt lekker en de grond is droog dus we kunnen er tegenaan. We biken richting Waterval waar we ons te goed doen aan een aantal leuke klimmetjes en paden. Paul heeft de vaart er goed in zitten en ik moet flink aanpoten om hem bij te houden. Rustig opwarmen en je niet gek laten maken. Dat deden we in de beginjaren wel met alle gevolgen van dien.
Nadat we Waterval achter ons hebben gelaten biken we in de richting van het Haasdal en komen uit bij een hele lange trap. Lekker de demper los en knotsen maar.
Op naar Valkenburg. Via de zijkant de Cauberg op en boven de Wilhelminatoren langs richting het miljoenen lijntje.We stoppen even om een paar reepjes naar binnen te werken en een paar paadjes later boven op de Keutenberg laat ik Paul nog een alternatief stukje zien wat ik een tijdje geleden gevonden had. Zo kan ik een local zelfs nog iets leren.
De Keutenberg achter ons laten rijden we door Sibbe en er rest ons nog een paar km singletrack en een aantal km brede gravelpaden om uit te rusten van de tocht. Bijna dan! Want we zitten net op 970 hoogtemeters en we zijn beide van mening dat 1000 hoogtemeters te halen moet zijn. Dus een keertje extra omhoog bij de Nachtegaal en we tikken net de 1000 aan voordat we Meerssen weer binnen rollen.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post30