MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Onderweg met de Ekoï Atak zonnebril

ReviewsPosted by Patrick Mon, April 10, 2017 11:57
De zon laat zich weer van de betere kant zien en daarom is het tijd om de zonnebrillen weer uit de kast te halen. Tijd om eens met de Ekoï Atak de trails in te schieten.

Over het merk:
Ekoi is in 2001 opgestart door JC Rattel welke ondertussen al meer dan 20 jaar ervaring heeft in de wielerwereld. Ekoi heeft een leuke stijl en het meest vernieuwende is de online configurator waar je zelf de kleuren van brillen, helmen, shirts etc. aan kunt passen in de stijl van je team of club.

De Ekoï Atak:
Zodra je de doos uitpakt zie je dat de zonnebril netjes in een goed passende hardcase wordt geleverd en nog in een brillezakje zit welke ook gebruikt kan worden om de glazen schoon te maken.

De bril ziet er netjes en goed afgewerkt uit. Een stevig kunststof montuur gemaakt van grilamid geeft de bril een laag gewicht en kan hij wel tegen een stootje. De voorzijde heeft twee rubberen insert bij de neus ten behoeve van het comfort. De opengewerkte pootjes met 4 luchtgaten per poot zorgen voor een goede luchtcirculatie en een rubberen insert aan de binnenkant van de pootjes zorgt voor grip en comfort.
De wijzer van de keukenweegschaal blijft steken op 35 gram. Een net gewicht, vooral gezien de zware uitstraling van de bril had ik deze een stuk zwaarder gedacht.De grip van de bril is prima, tijdens een paar flinke klimmen onder een blauwe lucht waar de zweetdruppels flink naar beneden stromen blijft de bril netjes op zijn plaats. Een paar technische afdalingen later en de bril is nog steeds geen mm verschoven.De bril is "one size fits all" en valt onder de categorie "full coverage". Hij omsluit namelijk een redelijk groot oppervlakte rondom je gezicht. Ik heb een redelijk smal hoofd en als ik de bril zonder helm draag lijkt hij aan de grote kant. Het breedste punt meet namelijk iets onder de 15 cm. Maar zodra je de mountainbikehelm op zet wordt het een heel ander verhaal. Dan klopt het plaatje ineens en heeft de bril wel wat weg van een kleine set goggles. Het oog wil natuurlijk ook wat.
Het voordeel van een omsluitende bril is dat modder, zand en opvliegend puin niet in je ogen kan komen. Het grote glasoppervlakte heeft als bijkomend voordeel dat je volledig zicht rondom hebt, je kunt dus netjes vanuit je ooghoeken de concurrentie in de gaten houden zonder je hoofd te draaien of tegen een rand aan kijkt.

Het aanslaan van de glazen heb ik op dit moment maar een paar keer ervaren. Dat was tijdens een paar lange technische klimmen onder dompig weer in Luxemburg. Zodra de snelheid weer wat omhoog ging trok de aanslag weer vrij snel weg. Bij klimmen over het asfalt bleven de glazen net aanslagvrij. De glazen van de Atak vallen onder categorie 3, ofwel te dragen onder felle lichtomstandigheden. Ze zijn van onbreekbaar polycarbonaat en 100% anti UV.

Als laatste is de bril verkrijgbaar in diverse kleuren welke je zelf samenstelt via je online configurator. Je kunt de pootjes, zowel links als rechts een kleurtje geven en tevens het middenstuk een ander kleurtje geven. Er is keuze uit tien verschillende kleuren voor de onderdelen en vier kleuren voor de glazen.

De adviesprijs bedraagt € 39,99

Voor meer informatie klik je op:
http://www.ekoi.fr/nl/configurateur?idModel=2  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post25