MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Bike Weekend Berdorf

TripsPosted by Patrick Sat, April 08, 2017 12:19

Vrijdag 31 mrt. & zaterdag 1 april
Genius on Adventure
Weekend Biken Berdorf, Luxemburg
42 km. & 998 hoogtemeters
45 km. & 1105 hoogtemeters

Dit weekend staat in het kader van biken en wandelen. San. en ik zijn op weg naar het dorpje Berdorf in Luxemburg. Een leuk dorpje boven op een groot plateau in Klein Zwitserland. Of Le Petit Suisse, zoals ze het daar noemen.

Op donderdagmiddag parkeren we de auto voor het Trail in Hotel, pakken de spullen uit en gaan aan de wandel. De bike hangt ondertussen aan een haak in het hotel.
Na een lekkere wandeling en diner wordt het tijd voor een goede nachtrust Morgen zal het calorieverbruik een stuk hoger zijn

Vrijdag
Na een stevig ontbijt worden de bikespullen gepakt en is het tijd om de paden op te zoeken rondom het Mullerthal. Vandaag rijden we zonder kaart en gps. Die was namelijk enigszins leeg qua kaartdata. Maar op gevoel kom je een heel eind en verkeerd rijden is hier bijna niet mogelijk.

Vandaag gaat de Gorillapod en Tomtom Bandit ook mee. En gezien een filmpje vaak meer zegt dan 1000 woorden klik je hieronder op >
Zaterdag
Het is zaterdag en de jongens zijn gisteravond op de camping gearriveerd en staan bijna klaar voor vertrek. Na nog een kop koffie en het doorspreken van de route zijn gaan we op pad. Vandaag bike ik niet alleen maar zijn we met z'n zessen. Walter, Tommy, Ronny, Dennis, Rob en ik. Een leuk clubje bij elkaar en redelijk aan elkaar gewaagd qua bikegebeuren.

Na de eerste snelle afdaling van Berdorf naar Beaufort gaat de camera aan. Nog bedankt aan Dennis voor het liedje van:"I am a lumberjacker..." Spookt nog steeds door mijn hoofd.Na een schitterende tocht is het tijd voor koffie en een Croque Monsieur op een terrasje in Beaufort. Als de koffiepauze voorbij is laten we de bikes richting het kasteel rollen waarna ons een schitterend technische afdaling volgt naar het dal tussen Berdorf en Beaufort. De flow zit er goed in en het bikegevoel voor technische paden is na dit weekend weer helemaal terug. De grenzen zijn opgezocht en weer een beetje verlegd.

De laatste klim terug naar Berdorf. Het is tijd om afscheid te nemen van dit prachtige gebied waar we zeker eens terugkomen.  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post24