MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Trailtocht Bernkastel Kues

TripsPosted by Patrick Wed, May 30, 2018 16:20
Zaterdag 19 mei
Ragley's Adventure
Trailtocht Bernkastel Kues, Duitsland
32 km. & 975 hoogtemeters

Een gezellig weekend weg met de familie en in de ochtend met zijn allen een lekkere relaxte fietstocht langs de Moezel. Daar brengt de middag toch verandering in want nu ga ik steil langs de Moezel omhoog, en uiteraard ook weer omlaag.
Vanuit het hotel daal ik via een aantal leuke trapjes af naar de brug in Bernkastel Kues en steek zo de Moezel over. Een paar meter door het oude centrum en ik sla linksaf om via de wijngaarden omhoog te biken. En dat is direct de langste klim van de dag. 300 hoogtemeters later sta ik boven aan de wijngaarden met een schitterend uitzicht over de Moezel en al haar pracht.
Na even van het uitzicht te hebben genoten is het tijd voor een afdaling. En wat voor één! Eén lange singletrack van boven op de berg tot onder in het dal. Veel flow en lekker laten lopen. Een paar keer vol in de remmen voor een blinde bocht en dan weer laten gaan.

Onderweg kom ik nog een paar bekenden tegen die lekker aan het wandelen zijn. Na een kort babbeltje daal ik verder af naar Bernkastel voor de volgende klim.
We klimmen in de richting van Longkamp en nemen tussendoor nog een paar technische singletrails mee zodat we weer onder aan dezelfde weg staan. Het valt op dat er tegenwoordig een vaste route is in Bernkastel. En deze is helemaal niet gemaakt volgens sommige Duitse maatstaven. Bijna alleen maar singletracks en mooie trail afdalingen. Dat doen ze goed hier en er kunnen menig routebouwers wat van leren.
Een stukje later sta ik in Monzelfeld voor het laatste gedeelte van de tocht. We duiken de bossen in en bij een uitzichtpunt zie ik achter mij een andere biker. Ik maak een praatje en het blijkt een kennis te zijn van forumlid Eiri welke hier in de buurt een huisje heeft. We nemen afscheid en kiezen beide een andere route naar beneden. Ik ga voor de singletrack afdaling met een lading haarspeldbochten. Wauw, wat rijdt die bike toch lekker. De fully mis ik hier nog niet en alles wordt lekker door de banden verslonden.

Maar aan al het mooie komt een eind en ik laat de bike door Bernkastel over de brug rollen. Op naar het hotel waar een Weizen klaar staat. Maar die komt niet voor niets want het hotel ligt boven op een berg...

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post106