MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Pompen met de Trivio Super Cell 18 bar

ReviewsPosted by Patrick Wed, May 23, 2018 10:30

Een fietspomp die 18 bar druk kan leveren? Wat kun je daar nu eigenlijk mee? Eigenlijk heel simpel. Je zet een hendeltje om en de pomp wordt ineens een mini compressor voor tubeless banden.
Bij het uitpakken van de pomp valt per direct het gewicht op. Dit is namelijk een stuk zwaarder dan je gewend bent. Het aluminium pomphuis is uitgevoerd met één cilinder voor de druk en één cilinder voor de luchtopslag zodra je de "Tank" modus selecteerd. De hoogte van de pomp is 66 cm en de werkslag bedraagt 51 cm. Een prettige hoogte om mee te werken want zo hoeven lange mensen niet al te diep door hun rug.

Het oppompen van een band werkt, zoals je gewend bent, met ouderwetse werkkracht. De de stalen pompkop zet je vast op de band door middel van een degelijke hendel. Sowieso voelt alles heel degelijk aan. Maar wat wil je. Het moet 18 bar kunnen verdragen dus alles is wat zwaarder uitgevoerd.
De voet van de pomp is een grote aluminium plaat welke zorgt voor een stabiel geheel
tijdens het oppompen van de banden. Om een 29'er band met een diameter van 2.4" op druk te brengen zijn ongeveer 30 slagen nodig. Maar waar de pomp echt in uitblinkt is het tubeless maken van banden. Helaas was tijdens een technische tocht een achterband gesneuveld maar was dit direct een mooi moment om de "Tank" functie van Super Cell te proberen.
Het werkt eigenlijk heel simpel. Je legt de band op de velg, maakt de velgranden wat nat zodat alles lekker soepel en glad is. Draait het binnenventiel uit eruit en zet op de pomp knop een hendeltje om. Dan pomp je totdat de drukmeter op 18 bar staat. De laatste slagen kosten best wel wat kracht maar zodra je de gewenste druk hebt bereikt zet je met een snelle beweging het hendeltje om en blaast de band in een keer op.

Afhankelijk van de grootte van de band heb je 1 of 2 sessies nodig. Bij een 29'er met diameter 2.4" waren 2 sessies nodig. Maar dan plopt je band netjes om je velg, hoef je alleen nog maar antilek vloeistof toe te voegen en op te pompen naar werkdruk.
De drukmeter heeft een schaal van 0 - 18 bar en is mede hierdoor niet erg gevoelig voor uitslag op lage druk. Een Fatbike of Plusbike band afstellen kun je dan ook beter doen met een aparte drukmeter welke nauwkeuriger de druk aangeven.

De druk aflezen van een gravelracer of racefiets zijn daarentegen geen probleem en
omdat deze pomp tot een hoge druk gaat hebben de bikers welke in bezit zijn van een
racefiets geen tweede fietspomp nodig.

De adviesprijs van de pomp bedraagt € 99,99

Voor meer informatie zie:
http://www.trivio.eu/nl/webshop/race/fietsaccessoires/fietspompen/pomp-super-cell-hoge-druk-alu-tubeless-18bar/574/  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post105