MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

De Hut van Mie Pils

TripsPosted by Patrick Tue, May 15, 2018 10:49
Vrijdag 11 mei
Mondraker on Patrol
Hut van Mie Pils, Waalre
69 km. & 131 hoogtemeters

Daar waar we de vorige tocht twee herten maar met moeite op de foto kregen doen we het vandaag nog een paar keer dunnetjes over. De herten zijn los en nr. 5 gaat netjes op de gevoelige plaat.
Jep, nr. 5 inderdaad. Vandaag kwam ik allerlei wild tegen tijdens een rondje naar de Hut van Mie Pils. Vertrekken vanuit huis om via de Bever en de Achelse Kluis door de Brugseheide richting Valkenswaard te rollen.
Bij de Kluis zie ik de eerste reetjes langzaam door het bos hobbelen en een paar kleine eekhoorns klimmen snel in een boom. Een reiger vliegt op in de verte en de kilometers tikken gestaag weg.

Bij Valkenswaard steek ik de grote weg over en via een lading singletracks bike ik langs de Gredeschutven en Meeuwven naar de Hut. Ik had verwacht dat ik een van de eerste was maar het terras zit al aardig vol. Een bak koffie en stuk appeltaart gaat er wel in.
De lichte lunch is achter de rug en de teller begint weer met tikken. Op naar de Grote Heide. De tocht van vandaag is bijna 90 % onverhard met een flinke dosis singletrack. Rond het Veeven zie ik in de verte nog een paar herten grazen maar deze hebben maar interesse in het gras dan in een rare biker.
We laten de heide voor wat het is en via de tracks rijden we richting de kraanvennen. Hier staat hert nummer 5 midden in een weiland en blijft netjes poseren voor de camera. Inzoomen en snel focussen:"Knip, ik heb je." Na de pose wandelt het hert langzaam terug naar de bosrand en ik bike gestaag door richting huis.
Wat een leuke natuurtocht was het vandaag. De kilometers gingen ook een stuk sneller dan verwacht.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post104