MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Trailtocht Spa

TripsPosted by Patrick Thu, May 10, 2018 10:27
Woensdag 9 mei
Ragley's Adventure
Trailtocht Spa, België
40 km. & 1050 hoogtemeters

Een tweetal herten kijken mij vanuit het weiland verbaasd aan, ze vragen zich af of ik een gevaar ben ja of nee. Maar tegen de tijd dat ik mijn camera gepakt hebt springen ze door het weiland heen. Een vrolijk tafereel wat je niet snel meemaakt.
Vandaag zijn we namelijk in Spa voor een rondje om de kerk. Bijna letterlijk want we doen maar twee heuvels aan. Eentje aan de noord- en een aan de zuidkant van Spa. Vanuit de parkeerplaats beginnen we direct met klimmen. Het zijn pittige klimmetjes en het lichtste verzet moet er flink aan geloven.
Maar de afdalingen maken veel goed en het is een mooie mix van trails en makkelijkere paden. We laten Balmoral achter ons en biken richting Stockay naar de Hippodrome midden in de bossen. Een vrij natte trail zo blijkt want mijn voorwiel besluit dat een modderplas die weinig diep leek toch dieper was dan de naaf. Gelukkig kan ik net mijn voet op een boomstronk zetten en blijven de schoenen droog. Maar jeetje wat stinkt die modder... gelukkig is het kurkdroog en is de modder binnen no time opgedroogd.

De Hippodrome laten we achter ons en we klimmen verder. Op weg naar een hele mooie afdaling langs het stroompje de Spa. Lekker rollen over de grote stenen en trapjes afrollen. Het blijft een mooi gebied hier. We volgen de stroom naar het dal en zijn alweer op de terugweg naar Spa.
Maar ineens is mijn achterband leeg. Een scheur van een dikke centimeter dwars door het canvas. Een messcherpe steen is hier de oorzaak van. De leisteen is ook niet misselijk voor je banden en tegen deze scheur is geen latex opgewassen. Alles schoonmaken en een binnenband steken is de enige remedie. Gelukkig heb ik deze altijd twee bij en binnen korte tijd zit ik weer op de bike. Nog een paar mooie afdalingen en lange trappen te gaan en de dag zit er weer op.De terrasjes laat ik achterwege want het Hemelvaartsweekend staat voor de deur. De drukte op autoweg wil ik wel voor zijn, de filegoden zijn me gunstig en al snel zoef ik richting thuis.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post103