MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Toertocht Sart lez Spa

ToertochtenPosted by Patrick Thu, May 10, 2018 09:05
Zondag 29 apr.
Ragley's Adventure
Toertocht Sart lez Spa, België
54 km. & 1185 hoogtemeters

Ondanks dat ik weet dat het technische karakter van de Toertocht in Sart lez Spa een stuk minder is geworden zak ik toch af naar de Ardennen om hieraan mee te doen, het is namelijk heerlijk weer en ik heb weinig zin in een gps tocht. Gewoon lekker pijltjes volgen en een babbeltje maken onderweg zie ik wel zitten.
Vanuit het voetbalveld rijden we een veldweg in en worden al snel getrakteerd op een leuke singletrack afdaling. We vervolgen de route over een mix van brede paden en wat singletracks. Maar geklommen wordt er vandaag. De hoogtemeters vliegen om je oren en na het meer van Warfaaz toont de eerste bevoorrading zich. Na een hapje en een drankje rijden we verder en net als vorig jaar toont de tocht wat meer karakter. De afdalingen worden wat technischer en de kilometers rollen lekker weg.

Maar ondanks het lekkere zonnetje rolt het niet snel vandaag, de regen van afgelopen nacht en deze morgen hebben er voor gezorgd dat de paden een beetje vochtig en modderig geworden zijn. Alle regen komt van onderen.
Een goede training, dat is wel duidelijk.
De tweede bevoorrading komt al in zicht en we biken terug naar de Sart Lez Spa. Maar niet voordat we nog een paar hele mooie afdalingen voorgeschoteld krijgen. Het lijkt een beetje op:"Save the best for last". Maar beter op het einde als helemaal niet.
Na een geslaagde dag rijden we weer terug naar huis, de koffie in de auto is
na vier uurtjes nog steeds warm, en een dikke hamburger zou er ook we in gaan.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post102