MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Trails rijden met de Bontrager Flatline schoenen

ReviewsPosted by Patrick Mon, April 30, 2018 11:26
De keuzes voor schoenen geschikt voor platformpedalen blijft nog steeds beperkt maar gelukkig voor ons komen er steeds meer bij. Wij gingen de trails op met de nieuwe Bontrager Flatline schoenen.De Flatline schoenen zijn voornamelijk gericht op het All Mountain fietsen maar op het eerste gezicht ziet de schoen er voornamelijk uit als een leuke sneaker die onder casual kleding ook niet eens misstaat.
Maar een scherp oog zal direct het kleine Vibram logo zien op de zijkant van de zool. Dit hebben de meeste sneakers namelijk niet en verraad het avontuurlijke karakter van de schoen.

De zool bestaat uit twee gedeeltes. Het middenstuk zorgt voor de grip tijdens het fietsen terwijl het voorste en achterste gedeelte met eens wandelprofiel zijn uitgerust.De schoen is opgebouwd uit een stevig kunstleren bovenstuk met een versterkte neus en hiel. Deze hebben namelijk vaak extra te lijden tijdens het rijden over technische steensecties. De binnenzool is gemaakt uit een schokabsorberend EVA schuim. De comfortabele binnenzool vangt onderweg netjes de trillingen op maar is niet te zacht zodat je er met kracht zetten geen hinder van hebt.

Om schoen en voet bij elkaar te houden heeft Bontrager gekozen voor een set veters. Een dubbele knoop erin en je hebt er geen omkijken meer naar.
De veters zijn wel redelijk lang maar deze kun je makkelijk aan de zijkant in de schoen stoppen. Zo is de kans een stuk kleiner dat ze aan je tandwielen terecht komen. De Flatlines worden geleverd met 2 kleuren veters. Zwart, rood of roze voor de damesversie.

Qua maatvoering draag ik momenteel maat 46 en dat komt goed overeen met mijn eigenlijke schoenmaat. De schoen sluit dan ook netjes aan en valt niet al te breed uit. Aan de voorkant bij de tenen heb ik nog genoeg ruimte over zodat er ook goed mee te wandelen is.

Eenmaal op de trails merk je dat de schoen heel wat grip geeft. De schoenen zijn losgelaten op de paden in Zuid Limburg en de Ardennen met Superstar pedalen en de Bontrager Line Pro pedalen welke we een paar jaar geleden onder de loep namen.
Bij technische secties hoef je niet bang te zijn dat je van de pedalen schiet.
Op het moment dat er gewicht op de pedalen komt kun je je voeten ook niet meer op en neer bewegen zonder je voet je op te tillen. De dagtochten in het Zuiden duren altijd wat langer dan de rondjes om de kerk maar na 4 uur trappen heb ik nog steeds niet het gevoel dat ik de pedalen door de schoen heen voel. De Vibram buitenzool en EVA binnenzool doen dus prima hun werk.

Mocht je tijdens het biken toch een stukje moeten wandelen om bijvoorbeeld een steensectie op de klimmen of omdat het simpelweg te stijl is dan zijn de zolen aan de voor en achterkant uitgerust met een W-profiel welke voor grip zorgt. Het lopen op modderige secties is een ander verhaal. Dan moet je redelijk wat druk zetten aan de voorkant om niet weg te glijden. Maar dat is met bijna elke fietsschoen zo. Je blijft er namelijk liever mee op de pedalen zitten.

De Bontrager Flatline is een platformschoen welke veel grip creëert tijdens het biken maar ook tijdens de afterbike er goed uit ziet.

De herenschoenen zijn verkrijgbaar in de maten 39 t/m 48 en zijn
verkrijgbaar in twee kleuren namelijk zwart en rood.
De damesschoenen zijn verkrijgbaar in de maten 36 t/m 43 en zijn
verkrijgbaar in de kleur zwart/

De adviesprijs bedraagt € 119,99

Voor meer informatie klik je op:
https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/fietskleding/fietskleding/fietsschoenen/mountainbike-schoenen/bontrager-flatline-mountainbikeschoen/p/21730/?colorCode=black  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post101