MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Nog geen plannen voor het weekend?

NieuwsPosted by Patrick Wed, October 18, 2017 18:16
Normaal gezien zou je dit weekend ook naar de Bike Motion gaan. Maar deze is helaas pas in maart 2018. Maar gelukkig is er een alternatief. Van vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober openen de deuren van de Euro Cycle Experience.

MECC Maastricht presenteert van 20 t/m 22 oktober Euro Cycling XP als dé afsluiter
van het wieler- triatlon en MTB seizoen en start van het winterseizoen veldrijden en ATB. Het is de plek waar de fietser wordt geïnspireerd, de community elkaar ontmoet en kennis en ervaringen worden gedeeld.

Euro Cycling XP is een high end, interactief wielerevenement met een focus op wielrennen, veldrijden, mountainbike, triatlon… eigenlijk alle wielersporten die je op competitieniveau kunt beoefenen. High end omdat alleen de crème de la crème aan bod komt, interactief omdat beleving hier centraal staat. Euro Cycling XP is een internationaal wielerevenement waar grote merken zich presenteren en waar liefhebbers, amateurs en profs hun kennis delen over materiaal, training, technologie, aerodynamica, tactiek, voeding, mindset en coaching.

Wij presenteren een wielercafé met paneldiscussies, een bikefitting lab, testparcours en clinics op ‘real outdoor tracks’ en een Vintage afdeling waar de ontwikkeling van de fiets van 1900 tot nu in beeld wordt gebracht.

Voor meer infomatie klik je op:
http://www.eurocyclingxp.com/  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post60

SrSuntour komt met 29'er 170 mm Durolux uit

NieuwsPosted by Patrick Mon, August 28, 2017 09:23
Voor wie veel veerweg wil en met een 29'er rijdt komt Suntour uit met een 170 mm versie welke op Eurobike getoond zal worden. Het merk ontpopt zich de laatste jaren steeds meer van een larve in een mooie vlinder met al de nieuwe vorken welke ze uitbrengen.Enduro, Downhill & Freeride, dat is de doelgroep waar de Durolux zich op richt.
De vork zelf draait al enkele jaren mee maar Suntour gaat mee in de trend waar grote wielen zich in extremere vormen van mountainbiken vermengen.
36 mm dikke vorkbenen en een 15 mm steekas vallen als eerste op. Maar volgens Suntour zit er genoeg vlees aan de onderkant van de vork om de steekas op te boren naar 20 mm. Klaar voor de toekomst van 29'er wielen in de Enduro-wereld.

De 29'er zal uitgebracht worden met een R2C2 demper welke je de low- en highspeed rebound laat verstellen en tevens de low- en high-speed compressie. Ook wordt de vork uitgerust met Suntours PCS, ofwel Piston Compensator System, een met een staalveer uitgeruste zwevende zuiger welke cavitatie van de olie tegen gaat.

Qua gewicht zal Suntour nooit boven aan komen te staan maar de betrouwbaarheid van de vorken is groot, stelt het onderhoud aan de vork weinig voor en is dit allemaal goed zelf te doen.

Over opspattende modder en stenen is ook nagedacht. De vork is namelijk voorbereid op het rijden met spatborden. De klik je simpelweg vast en eenmaal op zijn plaats zul je ze niet meer loshalen tot de eerste onderhoudsbeurt. Want de kleine spatbordjes misstaan helemaal niet.

De verwachte prijs is momenteel gesteld op $ 800,-
Maar gezien de vorken van Suntour ook wel eens de:"Poor man's Pike" worden
genoemd zal de prijs in €'s ergens rond de € 650,- uit komen.  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post45

Trek World Consumentendag 19 & 26 augustus

NieuwsPosted by Patrick Mon, July 10, 2017 10:20

Ontdek de Veluwe, bekijk meer dan 200 fietsen,
rijd een toertocht onder begeleiding, leer over e-bikes & proef koffie.
Ervaar zelf verschillende fietsen - van e-bikes tot racefietsen – en geniet van alles wat Trek en de Veluwe u te bieden heeft.
Op zaterdag 19 & 26 augustus tussen 10:00 uur en 15:00 uur kun je meer dan 200 fietsen en accessoires uit de nieuwe
collecties komen bekijken. Maar er is meer.

· Ervaren en testen van Trek race-, MTB- en elektrische fietsen
· Actieve clinics en leerzame workshops
· Ontmoet zaterdag 19 augustus Mountainbike legende Gary Fisher of fiets mee met een 65 km toertocht voor racefietsen
· Volg zaterdag 26 augustus leerzame workshop over e-bikes.Programma:
Meer informatie over het specifieke programma op beide dagen en bijhorende uiteenlopende weekend arrangementen kun
je lezen op: http://www.veluwe-trekbikes.nl/

GRATIS Aanmelden
Aanmelden voor beide dagen kan via de website, zodat we rekening kunnen houden met je komst:
https://trekconsumentendag19augustus.eventbrite.nl/
https://trekconsumentendag26augustus.eventbrite.nl/  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post39

Eerste indruk: "E*Thirteen TRS+ Dropper Post"

NieuwsPosted by Patrick Thu, May 04, 2017 11:36

De wereld van de verstelbare zadelpennen staat niet stil. En sinds E*Thirteen een volledig mechanische pen heeft uitgebracht konden we niet wachten om deze in de bike te monteren.De TRS+ zadelpen is zoals gezegd volledig mechanisch. Dus geen luchtcartrigde maar een simpele staalveer welke zorgt dat de pen omhoog gaat zodra je de hendel indrukt.

De dropper welke wij monteerden heeft 150 mm drop en 2 tussenstanden, één op 110 mm en een op 80 mm. Je hebt dus geen ontelbare standen zoals met een luchtcassette maar deze twee tussenstanden zijn zo'n beetje de gulden middenweg qua gebruik.De hendel voor het gebruik is geschikt voor enkele voorbladen en laat zich als een extra shifter monteren. De hendel is gelagerd en loopt heel er soepel.
Bikers met dubbele voorbladen hoeven zich geen zorgen te maken. Vanaf juni komt er een hendel uit welke geschikt is voor het rijden met twee shifters.

Het monteren van de pen is een simpele procedure. Vooral als je de stappen volgt zoals in het filmpje op de E*Thirteen Site. Daar staat tevens een film op hoe je de pen moet demonteren voor service en onderhoud.
Houdt wel rekening met de inbouwlengte van de pen. Deze is namelijk in totaal 505 mm lang en de minimale lengte welke uit je frame steekt is 225 mm er gaat dan nog 280 mm in je frame. Maar dit is de extreme waarde van monteren. De maximale lengte die je effectief uit het frame steekt is een mooie 303 mm. Ruimte genoeg voor bikers met lange benen.

Op de paden:
We hebben nu een paar tochten met de E-Thirteen TRS+ erop zitten en de werking is goed. Het laten zakken van de post werkt op dezelfde manier als een hydraulische post. Je kunt dus gewoon blijven zitten en zodra de hendel geactiveerd wordt zakt de post soepel in. Moet de post weer omhoog dan druk je op de hendel en de post schiet omhoog. Dit dankzij de kogellagers welke de post op hun plaats houden.
Het gebruik maken van de tussenstanden kost een beetje gewenning. Maar bij de tweede tocht voelde het plaatsen van de tussenstanden al een stuk beter aan. Ik miste dan ook niet de ontelbare standen van een hydraulische pen.

Een van de grootste voordelen van de dropper is dat hij niet kan lekken en daardoor onderweg inzakt. Tevens maakt het volledig servicebare karakter een goede indruk.
Hufterproof zul je zeggen?
Waarschijnlijk wel maar daar komen we over een tijdje weer op terug.

Now it's time:"To hit the trails!"

De adviesprijs bedraagt € 299,-
De TRS+ is verkrijgbaar in de maten 31.6 of 30.9 met 125 of 150 mm drop.

Voor meer informatie klik je op:
https://bythehive.com/pages/seatpost?nopreview  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post33

Eerste indruk: "Gripgrab Rebel"

NieuwsPosted by Patrick Thu, April 13, 2017 11:29

Vorige week kregen we de nieuwe Gripgrab Rebel handschoenen binnen. Er zijn in de nieuwe collectie weer een aantal dingen veranderd. Op een ding na, de grip. Die is met de nieuwe versies alleen maar verbeterd.
De Rebel is ontworpen voor downhill, freestyle action, bmx en gewoon lekker spelen op de bike. De handschoenen zijn ontwikkeld om grip te creeeren en dat doen ze dan ook prima. Er zit dan ook geen padding onder je handen en zo krijg je een directer gevoel met het stuur.

De handschoenen zien er stevig uit. Geen open meshe aan de bovenkant maar een stevig stof aan de bovenkant. Gemaakt om flink wat misbruik te doorstaan tijdens het springen over drops en jumps.
Door middel van een klitteband kun je de handschoen strakker om de pols trekken.
Een badstof stukje zorgt dat je wat zweet van je gezicht kunt vegen na een paar spannende situaties. De siliconen teksten op de vingertoppen zorgen voor grip op de rem- en schakelhendels.

Wat dit jaar wel verdwenen is in diverse handschoenen van Gripgrab zijn de magneetjes bij de polsen. Op zich wel jammer want ik gebruikte ze altijd om de handschoen even snel op te hangen aan diverse stalen objecten.

De maatvoering is prima zoals je van Gripgrab gewend bent. Ik heb aardig grote handen en de maat XXL zit prima.
Voor bikers die graag zonder handschoenen biken zou ik toch een paar Rebels of Verticals aanraden. Je komt er vaak achter dat je ineens meer grip hebt dan met bezwete gladde handen.

De adviesprijs bedraagt € 29,99
De Rebel is verkrijgbaar in twee kleuren, camouflage grijs/zwart en camouflage energiedrank/blauw.


Voor meer informatie klik je op:
http://www.gripgrab.com/nl/product/rebel  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post26

Canyon's eerste Kids Bikes

NieuwsPosted by Patrick Sat, March 04, 2017 18:00

Eerste indrukken zijn van het allergrootste belang en net daarom dienen jonge bikers op gepaste wijze kennis te maken met het leven op twee wielen. Dit was het uitgangspunt van Canyon tijdens de ontwikkeling van zijn eerste serie Kids' bikes.
De technologische verfijningen en vooruitstrevende eigenschappen die van elke Canyon een unieke creatie maken, werden ook toegepast op de Canyon Kids' serie. De fietsen combineren een scherp design met elementen die de controle, het comfort en het vertrouwen van het kind ten goede komen, zodat zij steeds het beste vanzichzelf kunnen geven en tegelijkertijd ten volle kunnen genieten van hun rit.

De Canyon Kids' serie bestaat uit drie modellen voor kinderen vanaf drie jaar, beginnend bij de Offspring AL 16, gaande naar de Offspring AL 20 en eindigend bij de Grand Canyon AL 24.

Het voornaamste doel dat voor ogen werd gehouden tijdens de ontwikkeling was de creatie van mountainbikes voor kinderen waarmee daadwerkelijk off-road gereden kan worden. De volledige serie is uitgerust met hydraulische schijfremmen, steekassen en meerdere versnellingen (Offspring AL 16: 2-speed SRAM Automatix automatische naafversnellingen, Offspring AL 20 en Grand Canyon AL 24:1x9 SRAM Geometrie speelt ook een sleutelrol in de bijdrage aan een vlotte en stabiele rit met lage standover hoogtes op alle frames voor meer vertrouwen. Slimme toevoegingen kan je op verschillende plaatsen terugvinden, zoals een rubberen bumper voor extra veiligheid rond de cockpit, of een groter 18" voorwiel op de Offspring AL 16 voor een betere stuwkracht zodat ook de kleinste bikers zijn voorbereid op alles wat hun pad kan kruisen.

Op de 'Berliner Fahrradschau' (3 - 5 Maart), zal de Canyon Kids' serie niet enkel tentoongesteld worden, de fietsen zullen ook beschikbaar zijn voor een testrit. Canyon voorziet ook een Chill-Out zone naast het testparcours waar de jonge bikers tot rust kunnen komen na hun rit. Naast het Canyon Event Team zullen ook Brand Manager Milena Weber en Product Manager Michael Staab aanwezig zijn om alle vragen
over de nieuwe modellen te beantwoorden.

Voor verdere informatie over Canyon's nieuwe Kids's serie, ga naar
www.canyon.com/kids  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post13

Shimano vernieuwd Deore, SLX, en Alivio groepen

NieuwsPosted by Patrick Wed, February 22, 2017 17:15
Met de nieuwe Deore, Alivio, Acera, Altus en non-series componenten, vergroot Shimano de veelzijdigheid van Trail-, trekking- en off-road-fietsen.
Zelf zijn we vooral nieuwschierig naar de nieuwe 11-46 SLX cassette
Deore M6000
De nieuwe Deore M6000 groepset is ontwikkeld rond de thema’s prestatie en sportief gebruik. Geschikt voor trail rijders, mountainbike liefhebbers en recreatieve fietsers die behoefte hebben aan duurzaamheid om slechte wegen, regen, zand en al het andere wat je onderweg tegenkomt te kunnen weerstaan.
Deore M6000 blijft 10-speed maar is voorzien van een aantal innovaties voor betrouwbaar, vlot en gevarieerd rijden met onbegrensde mogelijkheden.

Het uiterlijk van de 2x10 aandrijflijn (FC-M6000) doet denken aan die van XTR, XT en SLX. Het gestileerde vier-armige Hollowtech II crankstel uit één stuk komt er in drie opties (38-28T, 36-26T, 34-24T) en een ‘Boost’ versie (3 mm outboard). De 3x10 aandrijflijn heeft een agressief uiterlijk en is dankzij de 40-30-22T geschikt voor een breed scala aan rijstijlen.
Beide aandrijfsystemen bieden een breed bereik en zijn met de nieuwe 11-42T 10-speed Dyna-Sys cassettes (CS-HG500) en drie 11-36/34/32T cassette opties beschikbaar.Het schakelen met de 2x10 en 3x10-aandrijflijn gebeurt met de Shadow RD+ achterderailleur (RD-M6000-GS); deze biedt een verbeterde kettingstabiliteit en -retentie. Er zijn drie voorderailleur opties (top-, down- en side-swing), deze kunnen worden gecombineerd met vijf bevestigingsopties (hoog, laag, direct mount, e-type en een nieuw midden type) om verschillende kabelroutes mogelijk te maken en zo te voldoen aan de productiewensen van de verschillende fietsmerken.
De Rapidfire Plus schakelversteller (SL-M6000) is voorzien van een Optical Gear Display. Remcontrole wordt gegenereerd dankzij nieuwe hydraulische remmen via de Servo Wave High Power remgrepen (BL-M6000) en de warmte-isolerende remklauwen (BR-M6000) die zijn ontworpen om Ice Technology remblokken in te plaatsen.

De wielnaven (HB-M6000/10, FH-M6000/10) met een 100x15mm E-Thru steekas optie aan de voorzijde en center-lock bevestiging voor eenvoudige schijfrem installatie maken de groepset compleet.

Non-serie MTB toevoegingen
De wielen line-up wordt uitgebreid met twee nieuwe 29" en 27,5" Deore XT ‘Boost’-spec bredere E-Thru wielen. De voorwielen zijn stijver en zijn 10mm breder en voorzien van 110x15 E-Thru steekassen. De achterwielen zijn 6mm breder en hebben 148x12 assen. De nieuwe E-Thru achterassen (AX-MT700 en AX-MT500) hebben een kleinere behuizing gekregen, zijn lichter en bieden een grotere vrije ruimte voor het frame en de remklauwen.

Op SLX niveau is er een nieuwe 11-46T cassette (CS-M7000) voor 1x11-speed ontwikkeld

Naast de Deore upgrade komt er ook een nieuw 2x11-speed tweedelig 36-26T crankstel (FC-MT600) met slijtvaste tanden en een Dyna-Sys technologie in zowel ‘Boost’ als standaard specificatie, evenals een nieuw 2x10 36-26T crankstel (FC-MT500). In combinatie met het FC-MT500 crankstel is een hydraulische schijfremset
(BR-MT500) beschikbaar en een non-serie versie van de Deore BR-M6000 hydraulische remmen. Er komen ook nieuwe dubbelzijdige light action SPD pedalen (PD-ED500) op Deore-niveau op de markt.

Nieuwe mogelijkheden voor Alivio, Acera en Altus
Fietsers die trails en stedelijke korte tot middellange afstand fietsen hebben met de nieuwe Alivio (M4000) en Acera (M3000) onderdelen de mogelijkheid om een 2x9-speed 36-22T (FC-M4050 tweedelige of FC-M3000 vierkant-type) crankstel met 3mm ‘outboard’ kettinglijn voor grotere bandenmaten te monteren. Daarnaast komen er nieuwe 9-speed 11-36T Hyperglide cassettes (CS-HG400 / 201-9), light-action shifters (SL-M4010 / M3010-L) en een side-swing voorderailleur (FD-MT400-E / D) die meer ruimte biedt voor de band.

Op Altus niveau (M2000) komt er een nieuw 9-speed MEGALITE versnellingsysteem voor een stijlvolle3x9 aandrijving. Het 40-30-22T crankstel laat zich combineren met de 11-36T roestwerende cassette (CS-HG200-9/201-9).
Een nieuwe achterderailleur met Shadow RD-technologie zorgt voor een kwalitatieve groepset voor een beperkt budget.  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post12

TomTom Adventurer wint iF design award 2017

NieuwsPosted by Patrick Tue, February 07, 2017 11:41

Het TomTom Adventurer GPS Outdoor-horloge is bekroond met een iF Design Award 2017.
Het horloge, dat geschikt is voor het tracken van outdoor-activiteiten, werd uit meer dan vijfduizend inzendingen uit 59 landen als winnaar geselecteerd in de categorie Product discipline (Sport / Outdoor / Fietsen).

"We zijn ontzettend trots op deze iF Design Award voor de TomTom Adventurer”, zegt Cees van Dok, VP Product Unit bij TomTom Sports. “Bij het ontwerpen van dit horloge wilden we ervoor zorgen dat het taai genoeg was om alle outdoor-avonturen te doorstaan, voor een lagere prijs dan het bestaande aanbod horloges.

Deze award is een geweldige erkenning voor onze teams, die ontzettend hard hebben gewerkt om de TomTom Adventurer op de markt te krijgen.”De routeverkenning, hoogtemeter en lange batterijduur van de TomTom Adventurer zorgen ervoor dat
trailrunners en wandelaars zelfverzekerd de bergen in kunnen. De automatische afdalingsinformatie van de TomTom Adventurer brengt wintersporttechnologie op een nieuw niveau. Met een blik op het horloge zien wintersporters belangrijke live data over snelheid, hoogte, afdaling en hellingsgraad.

Naast outdoor-activiteiten biedt de TomTom Adventurer ook 24/7-aciviteitentracking en sportsmodi voor hardlopen, zwemmen, fietsen en fitness.
Ook bevat het horloge een optische hartslagmonitor en ingebouwde muziekspeler.

De TomTom Adventurer is beschikbaar op de website van TomTom en kost €299.  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post9

Lakebike 24, 3 en 4 juni 2017

NieuwsPosted by Patrick Sun, January 29, 2017 12:59
Lakebike24 komt met nachtstart voor 12 uurs rit:

Op 3 en 4 juni 2017 vind in Best de 7e editie van de Lakebike24 Challenge plaats.
De deelnemers kunnen kiezen voor verschillende klassen.
Nieuw is dit jaar de 12 uurs. Deze kan je als duo of alleen rijden.

Extra bijzonder wordt het, doordat de start van de 12 uurs in de nacht zal zijn.
Voor de echte bikkels is er natuurlijk de 24 uurs klasse.
Als team is dit al een flinke uitdaging, maar dat dacht je van de solisten?
Uiteraard is er ook nog de 6 uurs klasse. Ook dit kan met een team of solo.

“Met de 12 uurs wilde we vernieuwing brengen naar het evenement.
Daarnaast hebben we veel positieve feedback gehad op ons parcours.
Die lijn wilde we verder doortrekken in het nieuwe parcours. Ik denk dat dit is gelukt.”,
aldus Nick van der Kallen, de parcoursbouwer van de organisatie.

Voor wie is deze uitdaging?

Lakebike24 is een fantastische mix van wedstrijdfietsers en recreanten.
Uiteraard is de challenge ook dit jaar ook weer het toneel voor het Nederlands
Kampioenschap 24 uurs mountainbiken. Voor de wedstrijdteams is het doel
zo veel mogelijk rondjes af te leggen in 6, 12 of 24 uur.
Voor de funteams is de uitdaging deze challenge te volbrengen en de klok rond
te fietsen. De Lakebike24 Challenge is er dus voor iedere mountainbike fanaat
die een spectaculaire uitdaging zoekt.
De verwachting is dat de inschrijvingen weer hard zullen gaan, zeker voor de 6 uurs.

De Inschrijven zijn ondertussen geopend.
Meer informatie vind je op www.lakebike24.nl  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post4