MountainbikeReviews.nl

MountainbikeReviews.nl

Passie voor biken.

Mountainbike Reviews, voor u biken we en testen producten.

Sterkselse koffie

TripsPosted by Patrick Fri, September 22, 2017 16:14

Vrijdag 22 sept.
Pinky on Patrol
Ritje naar Strerksel,
38 km. & 48 hoogtemeters

Komende nacht begint om 22:02 de astronomische herfst, de dag en nacht zijn vandaag even lang en het wordt langzaam tijd om van garderobe te wisselen. Maar nu nog even niet. Met een kleine 18 graden en mooie lucht besluit ik om even antwoord te geven op de vraag van gisteren: "Morgen weer?"Ja dus. Gezien ik toch nog even wil uitfietsen maar geen idee heb waarheen besluit ik om even bij fietsmaat Tommy op de koffie te gaan. Even wat kilometers asfalt en een paar zandpaden verslinden. Zo gezegd zo gedaan en binnen no-time is de gemeentegrens al verstreken en rollen we over de spoorlijn richting Sterksel.

Tommy is lekker aan het klussen dus een mooie tijd om hem daarvan te verstoren en een bak koffie te doen. Na de koffie wordt het tijd om terug naar huis te rijden. Uiteraard via een kleine omweg anders wordt de tocht wel heel erg kort.

Vanuit Sterksel rol ik parallel aan de Sterkselse Aa richting De Pan. In de verte spot ik een kudde schapen welke lekker onder de bomen en bijna midden op het pad liggen. Ze springen niet eens zenuwachtig aan de kant dus tijd genoeg om een paar leuke foto's maken van deze pluizebolletjes.

Na het tafereeltje maken we een haakse bocht naar rechts en biken alweer naar Maarheeze. De bospaden laten we achterwege en met het asfalt onder de wielen zoemend rollen we lekker terug naar huis.  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post53

Maiden Voyage Gravelracer

TripsPosted by Patrick Thu, September 21, 2017 16:42
Donderdag 21 sept.
Pinky on Patrol
Graveltocht Cranendonck,
87 km. & 131 hoogtemeters

Nadat de derde testrun van gister succesvol is verlopen gaan we vandaag echt op pad. Een rondje gravelracen rondom Cranendonck en nog verder.
Het is bijna officieel herfst maar het belooft stralend weer te worden. Dus gewapend met arm-, beenstukken en een bodywarmer klim ik in het zadel.
Na enkele honderden meters wordt het asfalt al verlaten en bike ik over een breed zandpad richting de Geuzendijk. De grond op de zandpaden is zo nu en dan nog redelijk zacht en de rolweerstand liegt er niet om. Naast de Geuzendijk loopt een lekker lange singletrack en dat is een mooi stukje om direct te wennen aan het stuurgedrag van de nieuwe bike. Valt niet tegen en zonder kleerscheuren steek ik de weg over richting Heugten in Maarheeze.De bike rolt soepel over de paden en de kilometers zoeven voorbij. Even een korte stop om het zadel een stukje verder naar voren te schuiven en binnen no time stuiter ik over de singletracks rondom het Beuven tussen Someren en Heeze. Singletracks met boomwortels zijn niet geweldig op dit ding want de voorkant klappert goed. En dan heb ik slechts 2,6 bar in de banden zitten. Een beetje de gulden middenweg tussen comfort en snelheid.We laten Heeze al achter ons en biken door de Leenderheide. De heide staat nog net een klein beetje in bloei en met een blauwe lucht is het schitterend rijden over de gladde zandpaden. Maar het wordt toch echt tijd voor koffie en kijk, daar komt de Hut van Mie Pils al in zicht.
Na een lekkere kop Cappuccino en stuk appeltaart draaien de benen alweer zijn rondjes en tikken de resterende kilometers gestaag weg. Een mooi ding want de benen zijn goed leeg na zo'n rondje gravelracen. Morgen weer?

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post52

Pinky's Test & Plundra

TripsPosted by Patrick Wed, September 20, 2017 18:20

Woensdag 20 sept.
A building Adventure
Project Gravelracer

De bike zit in elkaar en het is tijd voor een korte testrit om het zadel en stuur op de juiste hoogte en afstand te zetten.
Zo gezegd zo gedaan en na het maken van een paar foto's rijdt ik weer terug naar huis.
En dan gebeurd het. De ketting slaat over zodra ik op de pedalen ga staan. Raar? Dat doettie anders nooit. Ik vertel het tegen mijn vrouw en deze reageert hetzelfde: "Jij hebt toch nooit een overspringende ketting?" De bevinding wordt dan ook per direct bevestigd. Ik besluit om een ander derailleurpadje te gebruiken. Misschien was deze een beetje verbogen. Tijd voor rondje nr. 2.Ik ben de straat nog niet uit en "Kloink"! Nope, dat was het dus niet.
Dan wordt het tijd voor Plundra. Vermoedelijk is de oude ketting en cassette die al enkele jaren in de kast waren op. Dus de Tacx bike moet er weer aan geloven. Vakkundig wordt de drivetrain geplunderd en overgezet naar de On One.
Tijd voor rondje nr. 3
Dat ging goed. Het schakelt als een zonnetje en rolt lekker soepel.
Morgen trekken we er direct op uit voor een lange rit.

En het resultaat? Lastig op de foto te zetten in de felle zon. Maar het is weer een geslaagd project:  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post51

Pinky's Build-Up

TripsPosted by Patrick Wed, September 20, 2017 18:12
Maandag 18 sept.
A building Adventure
Project Gravelracer

Het bouwen is begonnen. Met de ooit in elkaar gelaste balhoofdpers wordt het Octane Warp One balhoofd erin gezet. Uiteraard wordt er direct extra vet op de enigszins droge onderlagers gesmeerd waardoor alles weer soepeltjes draait.Kannibalisme:
En dan zit het balhoofd erin en moet je wachten op de vorken welke nog onderweg zijn. In je achterhoofd weet je dat het komende dagen lekker weer gaat worden en het begint te kriebelen.
De wielset wordt alvast klaargemaakt en de derailleurs, cassette, trapas lagers en crankstel worden gemonteerd. Tsja, en als je dan toch al zo ver bent dan wordt het tijd om de kannibaal uit te hangen.

Er ligt nog een oude 29'er verende vork in de kast welke ik tijdelijk in mijn Tacx-bike zet. Hier zit namelijk een vaste Surly Karate Monkey in die tijdelijk in de gravelracer gaat. Het zadel wordt verwisseld met het Bontrager zadel uit de Bariste en de stuurpen van de Tacx bike wordt gewisseld door eentje van Bulls. Zo, onderdelen geshopt en gewisseld.
Wie zegt er nu dat je nooit alle fietsen tegelijk kunt gebruiken ;)
De vork gaat erin en het stuur en de stuurpen kunnen erop alsmede de shifters/remmen:
Tektro Nova remmen zouden voor de stopkracht moeten zorgen. Helaas gaat die vlieger niet op omdat ze niet ver genoeg naar buiten kunnen. Dan maar een setje BB5 Road erop. Helaas niet in het zwart maar goed.

Time to wrap things up:
Een dag later is de bike zo goed als klaar. Nog even naar de LBS voor een paar meter buitenkabel en zwart stuurlint. Vrouwlief vond een wit stuurlint ook wel leuk staan maar dat gaan we dus niet doen! Het is bij mij waarschijnlijk per direct smerig en komop, het frame is al lollypop-roze. Daar gaan we geen wit lintje voor gebruiken.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post50

Pinky and the Brain

TripsPosted by Patrick Fri, September 15, 2017 11:26
Maandag 18 sept.
A building Adventure
Project Gravelracer

Het is weer enige tijd geleden dat ik een leuke bike heb gebouwd en per toeval kwam ik via het mountainbike.nl forum een knalroze On One Scandal tegen in de maat XL.
En met de juiste geometrie en maten om er een gravelracer van te maken. De rest van
de spullen heb ik hier bijna allemaal nog liggen.

De postbode kwam langs en bezorgde het frame. Inderdaad zuurstokroze! Maar ondanks het gebruik door de jaren heen ziet het frame er nog goed uit. De oude eigenaar had er zelfs een splinternieuw balhoofd en degelijke superstar zadelpen bij gedaan.

Tijd om de zaak eens rustig op te bouwen. Het wachten is op de Kartonnen vork uit China. Maar dat zal nog wel een paar weken duren.
Voor nu de eerste foto's. Straks gaat het balhoofd er in.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post49

Trail Tour Nideggen

TripsPosted by Patrick Tue, May 02, 2017 14:46
Vrijdag 14 apr.
Genius on Adventure
Trail Ronde Nideggen, Duitsland
42 km. & 1425 hoogtemeters

Op een mooie vrijdag onder een blauwe lucht vertrekken Walter zijn Walter en ik onderweg voor een mooi rondje biken rondom Nideggen.
We starten vanuit uit het dorpje en biken rondom de trails bovenlangs en houden eigenlijk continue zicht op de burcht. Na een mooie afdaling volgt zoals zo vaak een lange klim. Maar dat is uiteraard de moeite waard. De afdaling die volgt ligt er losjes bij en Walter besluit om even het struikgewas van dichtbij te bekijken. Gelukkig is er niets aan de hand en na afstoffen rollen we weer verder naar beneden.

Klik hieronder voor een POV filmpje van het trailrondje in Nideggen:
Het tussenstuk van de tocht is redelijk mak en bestaat meer uit wat traverseren tussen de klimmen en afdalingen. Maar we krijgen toch nog een leuke afdaling voor we in het dorpje Obermaubach aan de koffie en Flamkuchen zitten.
Na de pauze rest ons nog een paar flinke klimmen maar de trails die dan volgen zijn van hoog kaliber. Technisch en schitterend.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post31

Alternatief rondje Meerssen

TripsPosted by Patrick Mon, May 01, 2017 22:02
Dinsdag 4 apr.
Genius on Adventure
Alternatief Rondje Meerssen,
50 km. & 1000 hoogtemeters

Samen met Paul de Hollander vertrekken we vanuit de buitenwijken van Meerssen voor een alternatieve variant van de vaste route. We starten de tocht met een paar tracks rondom Bunde en via Kasen steken we de A2 over. We hebben nu al een paar flinke klimmetjes achter de rug en het beloofd een flinke tocht te worden. Maar de zon schijnt lekker en de grond is droog dus we kunnen er tegenaan. We biken richting Waterval waar we ons te goed doen aan een aantal leuke klimmetjes en paden. Paul heeft de vaart er goed in zitten en ik moet flink aanpoten om hem bij te houden. Rustig opwarmen en je niet gek laten maken. Dat deden we in de beginjaren wel met alle gevolgen van dien.
Nadat we Waterval achter ons hebben gelaten biken we in de richting van het Haasdal en komen uit bij een hele lange trap. Lekker de demper los en knotsen maar.
Op naar Valkenburg. Via de zijkant de Cauberg op en boven de Wilhelminatoren langs richting het miljoenen lijntje.We stoppen even om een paar reepjes naar binnen te werken en een paar paadjes later boven op de Keutenberg laat ik Paul nog een alternatief stukje zien wat ik een tijdje geleden gevonden had. Zo kan ik een local zelfs nog iets leren.
De Keutenberg achter ons laten rijden we door Sibbe en er rest ons nog een paar km singletrack en een aantal km brede gravelpaden om uit te rusten van de tocht. Bijna dan! Want we zitten net op 970 hoogtemeters en we zijn beide van mening dat 1000 hoogtemeters te halen moet zijn. Dus een keertje extra omhoog bij de Nachtegaal en we tikken net de 1000 aan voordat we Meerssen weer binnen rollen.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post30

Bike Weekend Berdorf

TripsPosted by Patrick Sat, April 08, 2017 12:19

Vrijdag 31 mrt. & zaterdag 1 april
Genius on Adventure
Weekend Biken Berdorf, Luxemburg
42 km. & 998 hoogtemeters
45 km. & 1105 hoogtemeters

Dit weekend staat in het kader van biken en wandelen. San. en ik zijn op weg naar het dorpje Berdorf in Luxemburg. Een leuk dorpje boven op een groot plateau in Klein Zwitserland. Of Le Petit Suisse, zoals ze het daar noemen.

Op donderdagmiddag parkeren we de auto voor het Trail in Hotel, pakken de spullen uit en gaan aan de wandel. De bike hangt ondertussen aan een haak in het hotel.
Na een lekkere wandeling en diner wordt het tijd voor een goede nachtrust Morgen zal het calorieverbruik een stuk hoger zijn

Vrijdag
Na een stevig ontbijt worden de bikespullen gepakt en is het tijd om de paden op te zoeken rondom het Mullerthal. Vandaag rijden we zonder kaart en gps. Die was namelijk enigszins leeg qua kaartdata. Maar op gevoel kom je een heel eind en verkeerd rijden is hier bijna niet mogelijk.

Vandaag gaat de Gorillapod en Tomtom Bandit ook mee. En gezien een filmpje vaak meer zegt dan 1000 woorden klik je hieronder op >
Zaterdag
Het is zaterdag en de jongens zijn gisteravond op de camping gearriveerd en staan bijna klaar voor vertrek. Na nog een kop koffie en het doorspreken van de route zijn gaan we op pad. Vandaag bike ik niet alleen maar zijn we met z'n zessen. Walter, Tommy, Ronny, Dennis, Rob en ik. Een leuk clubje bij elkaar en redelijk aan elkaar gewaagd qua bikegebeuren.

Na de eerste snelle afdaling van Berdorf naar Beaufort gaat de camera aan. Nog bedankt aan Dennis voor het liedje van:"I am a lumberjacker..." Spookt nog steeds door mijn hoofd.Na een schitterende tocht is het tijd voor koffie en een Croque Monsieur op een terrasje in Beaufort. Als de koffiepauze voorbij is laten we de bikes richting het kasteel rollen waarna ons een schitterend technische afdaling volgt naar het dal tussen Berdorf en Beaufort. De flow zit er goed in en het bikegevoel voor technische paden is na dit weekend weer helemaal terug. De grenzen zijn opgezocht en weer een beetje verlegd.

De laatste klim terug naar Berdorf. Het is tijd om afscheid te nemen van dit prachtige gebied waar we zeker eens terugkomen.  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post24

Trail Tour Tilff

TripsPosted by Patrick Sat, April 08, 2017 10:24
Zaterdag 25 mrt.
Genius on Adventure
Trail Rondje Tilff, Belgiƫ
50 km. & 988 hoogtemeters

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik rondom Luik gebiked heb. De toertocht van Sart Tilman vorige week moest ik overslaan maar het was schijnbaar redelijk nat en modderig dus heb ik er weinig aan gemist.

Vandaag starten we in Tilff voor een Rondje Sart-Esneux. Een ronde welke ik zelf uit aan het breiden ben met steeds leukere afdalingen. Op dit moment zit de route al redelijk goed in elkaar en bij een complete ronde tik je bijna de 1400 hoogtemeters aan. Pittig dat wel, maar de moeite waard.Vanuit Tilff beginnen we direct met klimmen, we moeten namelijk het plateau op richting de Universiteit. Na een flinke klim verlaten we het asfalt en duiken de bossen in waar de eerste tracks al op ons liggen te wachten. Van de natte ondergrond is niets meer te merken en de paden liggen er schitterend bij.
Onder de voet van de Universiteit ligt de eerste mooie afdaling klaar om bestormd te worden. Gezien het de eerste echte Trailtocht van het jaar is doen we nog rustig aan. Een beetje gevoel krijgen in de bike en van de ondergrond. Maar ow wat is het weer mooi en wat rolt het lekker.
Na een schitterende afdaling langs een riviertje gaan we weer klimmen en biken rondom de Universiteit. We verlaten het gebied en biken richting La roche aux faucons. Een prachtig uitzichtpunt waar de Ourthe een grote bocht maakt.
Ik zit nu bijna op de helft van de tocht en besluit om even te pauzeren. Een reepje later zie ik vanuit mijn ooghoeken een paar bikers naar beneden rollen. Ik schiet in de lach en roep een keer hard:"Hoi!" Het zijn TSTM, Tommy, Ronny, Dennis en Eric. Wat een toeval. Nu wist ik wel dat ze hier vandaag ook in de buurt waren maar om ze hier ineens tegen te komen is wel heel er leuk. We maken en praatje en na de gebruikelijke sterke verhalen van ons allen bike ik verder richting Esneux.Een mooie snelle afdaling, een stukje klimmen, en een technische afdaling later staan we onder aan de Ourthe. Deze volgen we tot voorbij Strivay en daar gaan we omhoog naast Le Chemin des Cretes. Bovenaan start namelijk een heel mooie track welke tot tegen de dorpsrand van Esneux leidt. Heel erg de moeite waard.
In Esneux schiet ik nog even naar boven en een paar trails later kijk ik op de klok. Gezien ik enigszins op tijd thuis moet zijn laat ik de route verder voor wat het is en rol vanuit Esneux in een rechte lijn naar Tilff.
Het was een geslaagde dag onder een schitterend zonnetje.

  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post23

De Hut van Mie Pils

TripsPosted by Patrick Sun, March 26, 2017 11:26

Vrijdag 24 mrt.
Humuhumu on Patrol
Rondje Waalre,
62 km. & 66 hoogtemeters

Het weekend staat alweer voor de deur maar gelukkig zijn we een dagje eerder al op pad met de Hummie Jummie fiets zoals mijn collega's deze noemen. En er zitten nog een paar producten op die aan een flinke triltest onderworpen worden.

San. is met een vriendin aan het wandelen in de buurt van het Boskerkhof in Hamont. Ik besluit ook die kant op te biken hoewel de kans klein is dat ik de dames tegen ga komen. Ondertussen biken we richting de Inalfa en via het verkeerde pad schiet
ik de bossen in. Maar wat staat daar voor een blauwe Volvo. Daar rijden er niet veel van rond hier in de buurt. Vooral niet met die bekende nummerplaat.

We slaan rechtsaf de singletrack in welke achter de Inalfa doorloopt en we zitten nu op de vaste route van Hamont. Achter een klein heuveltje zie ik ineens een plukje grijs haar op en neer dansen. Dat is zo te zien de vriendin van San. en ja hoor. Twee honden hebben mij al gespot en schieten al kwispelende en keffend mijn kant op. Ze zijn dan ook altijd blij dat ze je weer gevonden hebben.
Na een praatje met de dames vragen ze waar ik heen ga. San. oppert om richting de Hut van Mie Pils te gaan. Eigenlijk vind ik dat net uit de richting liggen dus ik twijfel nog. Na het praatje zijn we weer weg maar er blijft de hele tijd een liedje in mijn hoofd hangen: "Mama waar is mien pils..." Verdorie, dat blijft maar hangen ook. Dan zit er niets anders op om via de Achelse Kluis richting de Brugse Heide te draaien. Dan via het Achtereind een aantal leuke tracks op te pikken en bij de Hut van Mie Pils aan te komen. We zitten nu mooi op de helft van de tocht. De zon schijnt en het is heerlijk dus tijd voor koffie met een lekker stuk appeltaart. Dat gaat er wel in.

Na de korte "lunch" steken we de A2 over en rijden verder over een compleet verzopen rode route in de Leenderheide en Heezerenbosch. Man wat ligt het er hier slecht bij. De bomenkap heeft er voor gezorgd dat de natuurlijke drainage van de grond flink verslechterd is. Dat was in het gebied vlak boven Leende ook zo en er is flink met de diepwoeler geploegd om dat in orde te krijgen. Daar ontkomt met hier ook niet aan.

Maar goed, na 10 km. in een uur te hebben afgelegd komen we aan in Leende. Ik vind het wel mooi geweest voor vandaag en bike via de leuke landweggetjes richting Maarheeze, Soerendonck, Budel en via het laatste landweggetje zijn we weer thuis.
Tijd voor een lekker Mexicaans biertje. Daar is het nu wel weer voor.  • Comments(0)//www.mtbvakantie.com/#post19
Next »